מערכת כיפת ברזל ומערכות ירוט אחרות יודעות להתמודד היטב עם גשם, ואם לא בוצע ירוט - זה לא אומר שהסיבה היא הגשם. כך מסבירה הילה חדד חמלניק, שהייתה חלק מצוות הפיתוח של כיפת ברזל.
"אין ספק שזה הופך את כל התרחיש ליותר מורכב. ברור שעדיף יום בהיר עם שמיים כחולים, ולעיתים צריך להשתמש באמצעים נוספים", היא מסבירה. "במערכת כיפת ברזל יש נתוני הצלחה של מעל 80% גם בחורף".
לדבריה, "גם כיפת ברזל כמו גם המערכות האחרות יודעות להתמודד עם מזג אוויר חורפי ועם טמפרטורות שונות. דווקא הגשם הוא לא הבעיה אלא העננות".
היא מדגישה כי "לכל מערכת יש את הסוג שלה של פתרונות ויש טכנולוגיות אחרות שניתן דרכן לזהות ולהתמודד עם הטילים. מערכת כיפת ברזל הוכיחה את היכולות האלו באחוזים מאוד גבוהים".
חדד מסבירה כי בצוות הפיתוח של כיפת ברזל, כמו בכל מערכת נשק אחרת, יש מומחים שלוקחים בחשבון את התנאים האטמוספריים השונים. "המערכת צריכה לעבוד כל הזמן, זה אומר שהיא צריכה לדעת להתמודד עם מזג אוויר שונה כמו אובך, כמו טמפרטורות גבוהות שהן יותר בעייתיות, וגם להתמודד עם גשם".
"יש תנאים שונים שמאתגרים את המערכת, דווקא גשם הוא לא הבעיה. המערכת יודעת למצוא את מה שמתאים לה על מנת להתנהל", היא מוסיפה. "בסוף בכל מזג אוויר חריג יש אתגר. מערכת נדרשת להגיע יותר לקצה שלה בשביל להצליח".
לדבריה, "דווקא לטילים של הצד השני שנחשבים לרקטות טיפשות, בעיקר הקטנות ואלו שיותר לטווח הקצר, יש יותר השפעה של מזג האוויר בעיקר של הרוח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו