תא"ל חירם נכנס לתפקידו כמפקד אוגדת עזה. צילום: השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים

ברק חירם נכנס לתפקיד מפקד אוגדת עזה - בשטח הרצועה

תא"ל חירם מחליף את תא"ל אבי רוזנפלד, שהתפטר מתפקידו בעקבות אירועי 7 באוקטובר • כזכור, שמו של חירם עלה לכותרות עקב אירועי "הבית של פסי" בו נהרגו 12 מתוך 14 בני ערובה שהוחזקו בבית במהלך ניסיון של צה"ל לחלצם • תחקיר צה"ל ניקה את חירם מאשמת ניהול לקוי של המקרה ופסק כי האירוע נוהל במקצועיות, והשימוש בטנק כאמצעי לחץ התבצע בצורה "סלקטיבית ונקודתית"

[object Object]

תא"ל ברק חירם נכנס היום (שני), לתפקיד מפקד אוגדת עזה, בטקס שנערך בתוך שטח הרצועה.

בתוך שטח עזה: ברק חירם נכנס לתפקיד מפקד האוגדה

תא"ל חירם אמר: "אנו נחושים להשיג את מטרות המלחמה. נמשיך להילחם עד להכרעת ארגון הטרור חמאס, עד להשבת החטופים והחטופות ועד לחזרת תושבי העוטף בביטחון לביתם. ההגנה על תושבי העוטף היא משימת האוגדה ומשימתי. יחד נפעל למען שיקום הביטחון והאמון וחזרת התושבים לביתם. אני מאמין בכל ליבי באנשי האוגדה במקצועיותם וביכולתם לעמוד במשימות הגדולות הניצבות בפנינו".

מימין: תא"ל חירם, אלוף פינקלמן ותא"ל פינקלמן, צילום: דובר צה"ל

מפקד אוגדת עזה היוצא, תת-אלוף אבי רוזנפלד: "אנחנו עומדים כאן עם לוחמי האוגדה שמגינים על יישובי העוטף והעיר שדרות. אנחנו בעיצומה של מלחמה שהחלה בכישלון גדול, במתקפת פתע של האויב, בה תושבי העוטף וכוחות האוגדה לחמו בגבורה מעטים מול רבים במשך שעות ארוכות עד לבלימת המתקפה במחיר דמים כבד וכואב.

טקס חילופי המפקדים באוגדת עזה, צילום: דובר צה"ל

"מאז פעלנו באוגדה להקים חיץ בינינו לבין האויב העזתי ולא לאפשר לאף מחבל לחדור לשטח ישראל. עלינו להמשיך לפעול לשינוי יסודי של המצב הביטחוני בעזה כך שלא יהיה עוד צבא חמוש של מחבלים על גבולנו, ואיום החמאס יוסר. במקביל, יש לנו חובה עליונה לעשות כל מה שאפשר כדי להחזיר כמה שיותר מהר את כל החטופות והחטופים הביתה״.

תא"ל חירם, שתפקודו באירועי בארי ב-7 באוקטובר הוגדרו ככאלה שהיו כשורה בתחקיר צה"ל, פיקד עד לאחרונה כמפקד עוצבת הבזק. כזכור, שמו של חירם עלה לכותרות בעקבות אירועי "הבית של פסי" בקיבוץ בארי, שבו כ-40 מחבלי חמאס ריכזו בני ערובה מהקיבוץ. בתוך הבית הוחזקו 8 בני ערובה ובחצר האחורית ששה נוספים, להם כוחות הביטחון לא היו מודעים. מבין בני הערובה שהמחבלים שבו נותרו בחיים שתיים. 

 

מסקנת צוות התחקיר מהאירוע הקשה של "הבית של פסי" בקיבוץ בארי, שאותו ניהל תא"ל ברק חירם, הייתה שהאירוע נוהל במקצועיות, והשימוש בטנק כאמצעי לחץ התבצע בצורה "סלקטיבית ונקודתית". המסקנות נחשפו לראשונה ב"ישראל היום".

"אל מול הנסיבות המורכבות והקשות ששררו, המפקדים והכוחות שפעלו באירוע קיבלו החלטות מקצועיות ואחראיות, כאשר הם ממצים עד תום את מאמצי המשא ומתן". לפי התחקיר, "ירי הטנק לעבר סביבת הבית בוצע באופן מקצועי, בהחלטה משותפת של המפקדים מכלל הארגונים, לאחר חשיבה והערכת מצב ועל מנת להפעיל לחץ על המחבלים ולהציל את בני הערובה".

תא"ל רוזנפלד התפטר מתפקידו בחודש יוני האחרון, בעקבות הכישלון לפני 7 באוקטובר. הוא הקצין הבכיר השני שהתפטר בעקבות המחדל, אחר ראש אמ"ן אהרון חליוה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו