למרות הביקורת הקשה שנמתחה על מינויו לתפקיד, אלוף שלומי בינדר אמור היה להתמנות מחר לתפקיד ראש אמ"ן, אך בעקבות תקיפת צה"ל בביירות, כניסתו הרשמית לתפקיד - נדחתה.
כשזה יקרה באופן רשמי, למעשה, תיכנס לתוקפה התפטרותו של אלוף אהרון חליוה, אחד האחראים המרכזיים למחדל 7 באוקטובר, ומי שכשל בהערכת המודיעין בנוגע לכוונות חמאס ערב הטבח.
האלוף בינדר הוא קצין מוכשר לכל הדעות. הוא מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר, שפיקד גם על אוגדת הגליל, ונחשב לקצין יצירתי, אמיץ ובעל שכל חריף, שסומן לתפקידים בכירים בצה"ל כבר לפני כמה שנים.
אלא שמוכשר ככל שיהיה, בינדר הוא ראש חטיבת המבצעים של 7 באוקטובר, וזה שמתוקף תפקידו היה אחראי על סדר הכוחות באוגדת עזה ערב הטבח, כמו גם על הקצאת הכוחות והאמצעים במהלך אותה שבת ולאחריה, ועל התוכניות המבצעיות של צה"ל.
משכך, קיימת בעייתיות לא מבוטלת במינויו לראש אגף המודיעין של צה"ל, בטח לפני השלמת התחקירים בעניינו. הרמטכ"ל ידע שהוא נכנס לבור עמוק עם מינויו של מקורבו בינדר לתפקיד הרגיש כראש אמ"ן. גם רא"ל הלוי, כמו האלוף בינדר, היה מפקד סיירת מטכ"ל, והשניים מקורבים מאוד.
ניתוק מוחלט
בצה"ל ניסו לעשות שמיניות באוויר כדי להכשיר את המינוי, והסבירו כי הרמטכ"ל בחן את הממצאים הראשוניים הנוגעים להתנהלותו של תא"ל בינדר והגיע למסקנה שניתן למנותו לתפקיד.
אלא שרבים סבורים כי החלטתו של הלוי מנותקת מרחשי הציבור ומתחושותיהם של אנשי הקבע, שרבים מהם נושאים עיניים למעלה וחשים כי צמרת הצבא פשוט מנותקת. לזכות הצמרת הצבאית ייאמר כי בכירי הצבא, לרבות הרמטכ"ל הלוי, לקחו אחריות פומבית על המחדל הנורא של 7 באוקטובר, אלא שמלבד האלוף חליוה ומפקד אוגדת עזה תא"ל אבי רוזנפלד אף אחד מהם עדיין לא מימש את האחריות בפועל והודיע על התפטרות נוכח המחדל הכבד.
להפך, בעת האחרונה נדמה כי הבכירים שלקחו אחריות פומבית על המחדל הנורא חשים כי הם מנהלים את המלחמה בצורה טובה, וחלקם אף סבורים שבצורה טובה עד מאוד, וזאת למרות שמחר ימלאו 300 ימים ל־7 באוקטובר, אך 115 חטופים עדיין מוחזקים בעזה, ישראל כפסע ממלחמה נרחבת עם חיזבאללה ולמעשה עם כל שלוחיה של איראן באזור, ואולי אפילו עם איראן עצמה, ומצבה הבינלאומי של ישראל, איך נאמר, אינו מזהיר.
אותם בכירים מסרבים לנקוב במועד שבו יממשו את אחריותם, וחלקם אף מגדילים לומר לקרוביהם כי אין בכוונתם לעזוב את תפקידם, אלא אם יבקשו מהם לעשות כן במפורש.
כך או אחרת, ההחלטה בנוגע למינויו של האלוף בינדר לתפקיד ראש אמ"ן כבר התקבלה, והחל ממחר הוא ראש אגף המודיעין של צה"ל, והמעריך הלאומי של מדינת ישראל. משכך, עלינו לייחל להצלחתו, שתהיה למעשה הצלחתנו.
עלינו לקוות כי בינדר ימצא את הדרך לשקם את אגף המודיעין לאחר הטלטלה הקשה שעבר, ועוד צפוי לעבור שכן אנשי קבע רבים בארגון שוקלים את המשך דרכם בצבא נוכח תחושת האחריות הכבדה שהם נושאים על כתפיהם.
עם כניסתו לתפקיד יצטרך בינדר לחלק את הקשב לכל זירות הלחימה הפעילות, הקיימות והמתפתחות, ולהוביל שינוי ארגוני עמוק באמ"ן, כדי להחזיר את הביטחון בהערכות המודיעין ולצמצם ככל הניתן את הכישלון הבא.
מה שבטוח הוא שהמציאות לא תיתן לו אפילו רגע אחד של חסד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו