בהמשך לפרסומים בעניין ידיעת המוסד הישראלי על קיומה של קרן המיליונים של חמאס, מודיע הערב (שני) משרד ראש הממשלה כי "בניגוד לטענות, המוסד תמיד פעל בהנחיית ראש הממשלה לסיכול העברת כספי טרור לחמאס בכל דרך, וכל טענה אחרת הינה משוללת כל יסוד".
כזכור, לפי התחקיר שפורסם ב"ניו יורק טיימס", ישראל קיבלה גישה לרשומות מפורטות של נכסי חמאס בשווי מאות מיליוני דולרים, אך דבר לא נעשה כדי לסגור לארגון את הברז. לפי הדיווח, ב-2018 קיבלו בכירים ישראלים גישה למסמכים מסווגים, שתיארו לפרטי פרטים את מה שנראה כקרן השקעות שבה השתמש חמאס לצורך מימון פעולותיו.
הרשימות שהושגו ממחשב של בכיר בחמאס, פירטו נכסים בשווי מאות מיליוני דולרים, בהם חברות לסלילת כבישים בסודאן, גורדי שחקים באיחוד האמירויות, חברת נדל"ן באלג'יריה ואפילו עסקים בתחום גידול העופות. בדיווח נטען כי מסמכים אלה היו מאפשרים לצמצם את ההכנסות של חמאס ולסכל את תוכניותיו. הסוכנים שהשיגו את המידע שיתפו בו את הממשלה בישראל וגם בוושינגטון – אולם דבר לא קרה, נטען: "אף לא חברה אחת מבין אלו שנמצאו ברשומות לא ספגה סנקציות מארה"ב ומישראל. איש לא לחץ פומבית על טורקיה, שממנה הופעלה רשת הנכסים, לסגור אותה".
עוד מדווח העיתון, כי בשיאו היו בידי חמאס נכסים בסך חצי מיליארד דולר. לפי התחקיר, בכירים אמריקנים וישראלים כאחד נכשלו בזיהוי החשיבות של המודיעין הפיננסי, שהצביע בפירוש על הפניית עשרות מיליוני דולרים של ההכנסות מהנכסים לחמאס, בדיוק בזמן שארגון הטרור עסק ברכישת נשק ותכנן את המתקפה. הסכומים האלה סייעו לחמאס לבנות את התשתית הצבאית ולהכין את המתקפה ב-7 באוקטובר.
ראש המוסד לשעבר, יוסי כהן, אשר בתקופת כהונתו אירעו הדברים, התייחס לתחקיר של ה"ניו יורק טיימס" בראיון לגל"צ אתמול (ראשון) בבוקר: "התחקיר לא מדויק", טען כהן, והוסיף: "כותבי התחקירים מעבר לים לא פנו לקבלת תגובה. עבדנו באופן מאוד מאומץ כדי להביא את מקורות המימון של חמאס, אבל לא אוכל להרחיב. אני יכול להגיד שהתחקיר לא מדויק".
הערב, כאמור, לשכת ראש הממשלה הכחישה שוב את אמיתות הפרסום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו