בכמה בתי חולים בעזה הזהירו מפני קריסה של המערכות האזרחיות ובכללן מערכת הבריאות הציבורית, והודיעו כי מספר הנפגעים הרב מקשה על קליטת פצועים וטיפול בחולים קיימים. מנהל בית החולים האירופי בח'אן יונס אמר: "המצב קטסטרופלי, עשרות פצועים וחולים שוכבים על הרצפה, שני פרמדיקים נפצעו בהפצצה ישראלית, ויש פצועים ברחובות שאין להם יכולת להגיע לקבלת טיפול בבית החולים".
במשרד הבריאות ברצועה מסרו כי חולים במספר מחלות כרוניות, כגון המופיליה וכליות, נותרו ללא טיפול, והתלוננו על עיכוב בהכנסת תרופות וציוד רפואי. בביה"ח בדיר אלבלח ציינו כי "מספר הנפגעים הוא פי חמישה ממספר המיטות הקיימות, רבים מטופלים על הרצפה". בעזה דיווחו כי היום (שבת) בוצע תיאום להוצאת עשרה רכבי הצלה ממרכז הרצועה לעיר עזה, כדי לפנות פצועים ולספק ציוד רפואי. הסהר האדום הפלשתיני הודיע כי הצוותים שלו בעזה יקבלו 11 רכבי הצלה בתרומה מטורקיה ו-100 משאיות ציוד הומניטרי ורפואי מהסהר האדום המצרי דרך מעבר רפיח.
יותר מ-130 הרוגים פלשתינים פונו לבתי החולים "שוהדאא אלאקסא" בדיר אלבלח ו"נאסר" בח'אן יונס, כתוצאה מתקיפות שהיו במרכז הרצועה ודרומה ביממה האחרונה - כך לפי משרד הבריאות בעזה. עם זאת, מנהל ביה"ח "נאסר" הודיע במהלך היום כי "אבדה השליטה על מספרי הנפגעים הרבים שמגיעים למרכז הרפואי". גם במשרד הבריאות בעזה, הנשלט על-ידי חמאס, אמרו: "אין לנו יכולת להגיע לסטטיסטיקה מדויקת של מספר ההרוגים והפצועים בעזה ובצפון הרצועה בשל ריבוי הנפגעים". בזרוע הצבאית של חמאס ושל הג'יהאד האסלאמי פרסמו לאורך היום הודעות על לחימה שמתנהלת בשטח באזור ח'אן יונס, בעיר עזה עצמה ומדרום לה, וכן בצפון הרצועה.
דיווחים מערי הרצועה מציינים כי ברחובות מתחולל כאוס בכל פעם שמתקיימת חלוקת מזון או שעוברות משאיות סיוע. המנהל המבצעי של סוכנות אונר"א הזהיר היום כי הסדר האזרחי בעזה קורס: "שיירות סיוע נבזזות ואבנים מושלכות לעבר כלי רכב של האו"ם", אמר. תושבים נצפו מתנפלים על רכבים הפורקים סחורות, או לחילופין ממתינים שעות ארוכות בצפיפות כדי לקבל מוצרי יסוד. הדבר קורה, לפי הדיווחים, בזמן שאנשי חמאס תועדו בוזזים סחורות ולוקחים לעצמם ציוד ומוצרים שאמורים להגיע לעם ולאזרחים.
נציגי תוכנית המזון העולמית של האום" אמרו: "תושבים בעזה סובלים ממחלות ומחסור באוכל". לדברי נציגת סוכנות "יוניצף" - "ילדים בעזה שותים מים לא ראויים לשתייה, יש דוחות המצביעים על כך שתושבים שותים מי-ים. האבק שנוצר מההפצצות גורם לבעיות במערכת הנשימה". נציג אחר מטעם האו"ם ציין כי "כמחצית מתושבי עזה סובלים מרעב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו