יממה קריטית לפנינו: כוחות משמעותיים עדיין בשטח הרצועה

כוחות יבשה משמעותיים חצו לשטח הרצועה וזאת לצד סדרת תקיפות מאסיביות מהים ומהאוויר • היממה הקרובה קריטית לשאלת התפתחות הפעילות הקרקעית: היא יכולה להעמיק, היא יכולה להיעצר וגם לשנות מרכזי כובד • כמות המשאיות הנושאות ציוד הומניטרי לאזור שמדרום לנחל עזה תגדל ככל שהפעילות הקרקעית תתרחב

פעילות כוחות צה"ל בשטח הרצועה // דובר צה"ל

אתמול (שישי) בערב הודיע דובר צה"ל על הרחבת הפעילות הקרקעית בשטח רצועת עזה. כוחות יבשה משמעותיים חצו לשטח הרצועה, וזאת לצד סדרת תקיפות מאסיביות מהים ומהאוויר, וזאת במטרה להכין את השטח עבור הכוחות הלוחמים ולהסיר איומים מהם. הכוחות עדיין נמצאים בשטח וממשיכים בלחימה.

במהלך הלילה נרשמו כמה היתקלויות עם מחבלים, אך מספרם לא רב, והשעות הקרובות הבאות יכולות להיות מאתגרות יותר עבור הכוחות. יחד עם הפעילות האווירית, הותקפו מאות מטרות במהלך הלילה. ברמה הטקטית, מאז מתקפת הטרור הרצחנית של 7 לאוקטובר הגיעו למרחב מחבלים למצוא בו מחסה.

"אש שטרם נראתה כמותה": יותר מ-150 מטרות תת קרקע הותקפו // דובר צה"ל

כתוצאה מהתקיפות חוסל מפקד גדוד בחמאס, ראש המערך האווירי של הארגון, והושמדו יותר מ-150 מטרות תת קרקע. התקיפה לא נעצרה, והיא ממשיכה לפי שעה.

הרעיון המבצעי שעומד מאחורי פעולות צה"ל מכוון לשתי מטרות. האחת, השמדת חמאס, על הנהגתו, תשתיותיו הצבאיות והשלטוניות. לשם כך צה"ל תוקף מסביב לשעון מהאוויר, במטרה להרוג מחבלים ולפגוע בתשתית התת קרקעית ברצועה. הפעילות הקרקעית חושפת את האויב וממקסמת את השפעת המהלך כולו. לצד זאת, יש לה משקל בשבירת רוח הקרב של האויב, ובצה"ל מבינים שחייבים את התמהיל הזה.

השנייה היא סוגיית השבויים, וכאן חמאס משקר ומרמה מתוך המצוקה שהוא שרוי בה. בצה"ל מבינים שזו סוגיה שצריך לנהל ולנצל הזדמנויות מבצעיות.

אחראי על מתקפות כתב"מים ומצנחי רחיפה: תיעוד מחיסול ראש המערך האווירי של חמאס

בצה"ל מרוצים מהערפל הנוכחי, ומתכוונים לנהל את המהלך תוך הערכת מצב מתמשכת וניסיון למקסם את השגת המטרות שהוצבו לה. היממה הקרובה קריטית לשאלת התפתחות הפעילות הקרקעית: היא יכולה להעמיק, היא יכולה להיעצר ולשנות מרכזי כובד.

שתי המטרות, שמתנגשות במידת מה, הופכות את תמונת המערכה למורכבת.

הסוגיה ההומניטרית

בצה"ל שבים ומזכירים כי בית החולים המרכזי שיפא משמש את חמאס כתשתית טרור, עם פעילים ונוכחות של דרגי מג"ד, יחד עם חיבור לתשתית "המטרו" ההתת-קרקעית ברצועה. וז סוגיה שעדיין עומדת לפתחו של הצבא.

על אף זאת אין בעיית דלק בבתי החולים ברצועת עזה, אומרים בצה"ל, אך גם שם עדיין מחפשים דרך להתמודד עם הסוגייה ההומינטרית שמציבים בתי החולים ברצועה. כמות המשאיות הנושאות ציוד הומניטרי לאזור שמדרום לנחל עזה תגדל ככל שהפעילות הקרקעית תתרחב, וזאת כדי להתמודד עם הלחץ ההומניטרי שיווצר בעקבותיה. לפי שעה, הסוגייה ההומינטרית נמצאת תחת שליטה, כאשר במקביל שאלת הדלק הולכת ולוחצת על חמאס.

משאיות עם סיוע הומניטרי עושות דרכן ממצרים לעזה דרך מעבר רפיח, צילום: Getty Images

להסתכל צפונה

בצה"ל מקפידים לא להסיר את העין מהזירות האחרות, שמוסיפות מורכבות לניהול המערכה. על אף ההתחלה הפחות מדויקת, צה"ל מרוצה משינוי המשוואה שחל מאז החל החיכוך בחזית הצפונית בדמות המחיר הכבד שנגבה מחיזבאללה עד עתה ומעריכים כי יש לצבא יכולת חזקה להתמודד עימו.

ביהודה ושומרון, על אף האומציות והאנרגיה שקיימת בשטח, לא מתפתח לפי שעה אירוע משמעותי, אך גם שם מתנהל מעקב וסיכול טרור מתמיד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר