במהלך הימים האחרונים, פנו חיילי וקציני יחידה 504 באגף המודיעין בקריאה לעשרות תושבים ברצועת עזה להתפנות דרומה למען הביטחון שלהם ושל בני משפחותיהם.
למרות זאת, חמאס מונע מהם להתפנות דרומה, כפי שנראה בעבר על ידי הצבת מחסומים שפעילי ארגון הטרור הציבו, ובכך הם מציבים את תושבי הרצועה כמגן אנושי.
בצה"ל פרסמו היום (חמישי) הקלטה שנחשפה הלילה לראשונה בתקשורת העולמית, של שיחה שקצין ביחידה קיים עם תושב עזה, שה פירט על הפעולות שחמאס מבצע בניסיון שלו למנוע תושבים לעבור לדרום הרצועה.
בשיחה, נשמע הקצין מבקש מהתושב "להתפנות לכיוון חאן יונס בדחיפות כדי לשמור על הביטחון שלך. אני לא רוצה שתסכן את עצמך". התושב עונה לו כי כל הדרכים חסומות, וכשהקצין שואל אותו אם חמאס חסם את הדרך – זה משיב לו בחיוב. "חסמו את הכביש בציר סאלח אלדין, הם פשוט מחזירים את האנשים הביתה".
כשנשאל איך בדיוק ארגון הטרור משיב את האנשים בחזרה, הוא השיב: "ברכב, אנשים הולכים והם פשוט מחזירים אותם הביתה, הם יורים על אנשים שרוצים לעזוב".