שר הביטחון גלנט דיבר היום (חמישי) בכינוס שרי ההגנה של נאט״ו בבריסל, והתייחס לכל מה שאירע מהתקיפה של חמאס עד עתה: ״ספגנו מכה קשה, אך אל תטעו: 2023 היא לא 1943. אנחנו אותם היהודים, אך יש לנו יכולות שונות. מדינה ישראל חזקה ומאוחדת״.
השר גלנט סקר בפני השרים את ההתקפה הברוטלית והאכזרית של החמאס נגד אזרחי ישראל - תינוקות, נשים וקשישים.
בסיום השיחה, שר הביטחון הודה לשרי ההגנה על הבמה החשובה, והביע את הערכתו האישית למזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין, על פעולותיו למען ביטחון ישראל.
שר הביטחון הציג בפני 31 השרים סרטון לא מצונזר של זוועות הטבח, עריפת ראשי חיילים, שריפת אזרחים והתעללות בחטופים.
גלנט אמר בכינוס: ״אירועים כמו שראינו ביום שבת, לא קרו לעם היהודי מאז 1945. נערות נאנסו באלימות, ילדים נגררו לעזה בזמן שהם מדממים. פסטיבל מוזיקה הפך למרחץ דמים חסר הבחנה, עשרות אזרחים ממדינותיכם נרצחו או נחטפו.
״השבוע ביקרתי בקיבוץ בארי, שנבנה על ידי ניצולי שואה שעבדו את האדמה ובנו קהילה לתפארת. הלכתי מבית לבית, ראיתי את גופות החלוצים שלנו, ניצולי השואה, שנשרפו בעודם בחיים. ילדים נקשרו ונורו בראשם, ראשיהם של חיילינו נערפו״.
עוד אמר: ״ספגנו מכה קשה, אך אל תטעו: 2023 היא לא 1943. אנחנו אותם היהודים, אך יש לנו יכולות שונות. מדינה ישראל חזקה ומאוחדת.
״בימים אלה חיל האוויר שלנו הורס את מפקדות החמאס, מפציץ את תשתיות הטרור ומשמיד את מפעלי הנשק. זו מלחמה על עתידנו במזרח התיכון, אנחנו נשנה את המציאות הביטחונית והחמאס לא יהיה קיים״.
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
פרסומת | המירוץ לאולימפיאדה: מהמיונים להישגים
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
חשש מחזית נוספת: בעקבות התגברות האיומים מירדן - שר הביטחון ייפגש עם ראשי המועצות
שר הביטחון חתם: ״נגיע עד לאחרון מבצעי ומתכנני הטבח - כל אדם שעל ידיו יש את דם ילדינו. זו תהיה מלחמה קשה וארוכה, אך מדינת ישראל תנצח. אני מודה לכולכם על הבעת הסולידריות, ההצהרות הברורות והשיחות שאני ממשיך לקבל מעמיתיי. זו לא רק המלחמה שלנו, זו מלחמה על החופש, זו מלחמה על ערכים״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו