לוחמי צה"ל מיפו כבר הלילה (שישי) בכפר קיביא שבאפרים את ביתו של המחבל שהרג את סמ"ר שילה יוסף אמיר מסיירת גבעתי, שנפל אתמול בפיגוע הירי סמוך ליישוב קדומים.
כאמור, האירוע התרחש בכביש ליד קדומים. איש ביטחון זיהה רכב חשוד והמקפיץ את הסיור הצבאי. כאשר הם באו לבדוק את הרכב החשוד, המחבל מהרכב פותח לעברם באש ופוצע את הלוחם - שמאוחר יותר נקבע מותו.
זירת הפיגוע בקדומים // צילום: תיעוד מבצעי מד"א
המחבל הצליח להימלט רגלית וכוחות מסיירת גבעתי יחד עם הסייר ביצעו לעברו מרדף וחיסלו אותו אחרי מספר מטרים. הוא ביצע את הפיגוע בעזרת אקדח.
ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד לחייל בחשבון הטוויטר הפרטי שלו וכתב: "רעייתי שרה ואני שולחים תנחומים מעומק ליבנו למשפחתו של לוחם צה״ל, סמל-ראשון שילה יוסף אמיר ז"ל, בן 22 מהיישוב מירב, לוחם בסיירת גבעתי, שנרצח היום בפיגוע במהלך פעילות מבצעית סמוך לקדומים. אני מצדיע לחבריו לצוות שניטרלו את המחבל זמן קצר לאחר מכן. יהי זכרו ברוך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו