נכנס לתפקיד וחוסל בדירת מסתור: זה בכיר הג'יהאד האסלאמי השישי שסוכל

בימים האחרונים ובנוסף על תפקידו, החליף איאד אל-חסני את חליל בהיתיני, שחוסל במכת הפתיחה למבצע מגן וחץ • מדובר במפקד תיק המבצעים, שהיה מעורב בכלל ההחלטות הנוגעות לשיגורי רקטות לעבר ישראל

אל-חסני. הבכיר השישי של הג'יהאד האסלאמי שמחוסל . צילום: רשתות ערביות

ביום הרביעי למגן וחץ: מפקד תיק המבצעים של הג'יהאד האסלאמי ברצועה חוסל היום (שישי) במבצע של מערכת הביטחון בעיר עזה. מדובר בבכיר השישי בזרוע הצבאית של ארגון הטרור, פלוגות אל-קודס, שנהרג במבצע. 

במבצע משותף של צה"ל עם שב"כ, חוסל איאד אל-חסני ("אבו אנס") בדירת מסתור. אל-חסני, הוביל את תיק המבצעים בארגון וכחלק מכך היווה דמות משמעותית בניהול הלחימה ובקבלת ההחלטות של הארגון. יחד איתו סוכל פעיל ג'יהאד אסלאמי נוסף.

אבו אנס (50) הוא מדור המייסדים של הג'יהאד האסלאמי בשנות ה-80. במהלך שנות ה-90 היה מעורב בפיגועים קטלניים נגד ישראליים כמו הפיגוע בצומת בית ליד (1995) והפיגוע בדיזינגוף (1996), שבהם נרצחו עשרות אנשים. לפי רשת אל-מיאדין, במשך זמן רב הוא חמק מכוחות הביטחון והיה אסיר ביטחוני לשעבר.

בימים האחרונים ובנוסף על תפקידו, החליף אל-חסני את חליל בהיתיני, שסוכל ביום הראשון למבצע "מגן וחץ", בתפקידו כמנהל הלחימה במרחב ברצועה. 

חליל בהיתני, שחוסל בפעולה הראשונה במבצע, היה אחראי לשיגור הרקטות למרחב עוטף עזה בחודש האחרון. מלבד תפקידו כמפקד מבצעי בארגון ומפקד מרחב צפון רצועת עזה, הוא עסק באכוונת ותכנון פיגועים בעורף מדינת ישראל, ותכנן ירי לעבר שטח ישראל בעתיד הקרוב.

אל-חסני. היה אחראי על קשר ישיר עם הנהגת הג'יהאד, צילום: רשתות ערביות

תקיפה מדויקת

בתדרוך לכתבים הצבאיים, אמר דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי, כי איאד אל-חסני חוסל בדירה שלו בעיר עזה בתקיפה מדויקת: "הוא היה בדירה עם העוזר שלו, הסייען שלו. חיסלנו אותו. זיהו אותו מהאוויר נוסע במספר כלי רכב. יכולת העבודה שלנו מהאוויר על ידי כלי טיס ורחפנים במבצע הזה השתכללה מאוד".

עוד אמר כי אל-חסני הוא "אחראי על תיק המבצעים של הג'יהאד האסלאמי ועל המערכים בזרוע הצבאית. הוא קיבל את המינוי לפני יומיים להחליף את בהתיני והוא היה הדמות הבכירה ביותר של בג'יהאד ברצועה בניהול הלחימה והקשר עם חו"ל (הכוונה לקשר עם מזכ"ל הארגון זיאד נח'אלה וראש המועצה הצבאית העליונה אכרם אל-עג'ורי; ל"ש). זה מראה את שיתוף הפעולה של צה"ל ואמ"ן, שמתבטאת בבניית תמונת מודיעין ופעולה של חיל האוויר. לפי מה שאנחנו מבינים היה דיוק גבוה בפגיעה. פגיעה קשה וכואבת לג'יהאד האסלאמי".

חליל בהיתני היה אחראי לשיגור הרקטות למרחב עוטף עזה בחודש האחרון. מלבד תפקידו כמפקד מבצעי בארגון ומפקד מרחב צפון רצועת עזה, הוא עסק באכוונת ותכנון פיגועים בעורף מדינת ישראל, ותכנן ירי לעבר שטח ישראל בעתיד הקרוב.

רא"ל הרצי הלוי, בבסיס אגף המודיעין בדרום בעת סיכול איאד אלחסני, צילום: דובר צה"ל

כאמור, אל-חסני היה אחראי על יצירת קשר ישיר עם בכירי הג'יהאד האסלאמי. הוא ניהל קשר רציף עם כלל המערכים ברצועה. אל-חסני הוא דמות מפתח בארגון, שהיה מעורב בכלל ההחלטות הנוגעות לירי הרקטי ומטחי הרקטות שביצע הארגון לעבר מדינת ישראל. 

מתוקף תפקידו היה אחראי גם על המטחים לעבר מדינת ישראל בימים האחרונים. אל-חסני היה שותף מרכזי בתכנון מתווים התקפיים במטרה לפגוע בתושבי מדינת ישראל והיווה דמות משמעותית במוכנות הארגון ללחימה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר