יידויי אבנים והבערת צמיגים: הפרות סדר בערים ערביות

שני חשודים נעצרו באום אל פחם • הפרות סדר נרשמו גם בנצרת, סכנין ומזרח ירושלים • 12 חשודים נעצרו

הפרות סדר ברחוב הראשי בנצרת, צילום: לפי סעיף 27א'

ברקע ההסלמה בצפון: עשרות מתפרעים הבעירו צמיגים והשליכו אבנים הערב (חמישי) לעבר כוחות משטרה באום אל פחם. המשטרה עצרה שני חשודים במעורבות. גם במזרח ירושלים עימותים קשים וירי זיקוקים לעבר כוחות הביטחון.

הפרות סדר בערים ערביות לאחר אירועי הר הבית / לפי סעיף 27א

במקביל, הפרות סדר נרשמו גם בנצרת וסכנין. שוטרים פיזרו את המתפרעים והשיבו את הסדר. 12 חשודים נעצרו לחקירה שבסיומה יוחלט אם להביאם מחר לבית המשפט לדיון על מנת להאריך את מעצרם.

זריקת אבנים על ניידת משטרה בסכנין

מוקדם יותר בוצע ירי זיקוקין, יידוי אבנים ובקבוקי תבערה לכיוון בתי יהודים בא-טור על ידי מספר חשודים. כוח מג״ב שהיה במארב באותה עת באזור, ביצע שימוש ברוגר שפגע באחד החשודים במעשה. כוחות המשטרה ומג״ב הגיעו למקום ומבצעים סריקות אחר חשודים במעשה שנמלטו מהמקום. במקביל התקבל דיווח שנבדק בשעה זו על ירי שבוצע ע״י אחד מהתושבים במקום.

אזרח מבצע ירי בשכונת א' טור במזרח ירושלים

בנוסף  עצרה המשטרה באזור סולטן סולימאן בסמוך לעיר העתיקה בירושלים חשוד באיומים באמצעות מקל על נוסעים באוטובוס נוסעים שחלף במקום. שוטרי תחנת שלם ולוחמי מג״ב עצרו את החשוד באזור שער הפרחים. החשוד (20, תושב העיר העתיקה) נלקח לחקירה במפקדת החקירות המשימתית של מחוז ירושלים.

כוחות מג"ב נכנסים לנצרת לביצוע מעצרים // שימוש לפי סעיף 27 א'

בנוסף, עצרה המשטרה באותו אזור 2 חשודים (תושבי א-טור) שירו זיקוק לעבר כוח משטרה. כוח משטרה עצר את שני החשודים וחשוד נוסף שניסה להפריע בביצוע המעצר. השלושה שנעצרו נלקחו לחקירה במפקדת החקירות המשימתית של מחוז ירושלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר