מתיחות ביטחונית: רקטה שנורתה הלילה (רביעי) מרצועת עזה פגעה במפעל בעיר שדרות. לפני הפגיעה העובדים ששהו במקום נמלטו למרחב מוגן, במזל לא היו נפגעים.
תשע רקטות שוגרו הלילה מרצועת עזה לשטח ישראל, שמונה מהן יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל או נפלו בשטח פתוח. צה"ל תקף שני אתרים לייצור ולאחסון אמצעי לחימה של ארגון הטרור חמאס.
"מטוסי קרב תקפו מתחם צבאי של ארגון הטרור חמאס בצפון רצועת עזה, ששימש כמחנה אימונים לפעילי הארגון", נמסר מדובר צה"ל. "כמו כן, טנקים של צה״ל תקפו עמדות צבאיות של ארגון הטרור חמאס בגבול רצועת עזה".
שתי זרועות צבאיות של ארגוני טרור לקחו אחריות על ירי לישראל במהלך הלילה: חטיבות ההתנגדות הלאומית של החזית הדמוקרטית וגדודי סלאח א-דין של ועדות ההתנגדות. בהמשך לכך, חבר הלשכה המדינית בחזית הדמוקרטית אמר הבוקר כי "ממשלת נתניהו שואפת דרך ההתקפות האלה לצאת מהמשבר הפנימי שלה. לא נרשה לכיבוש להשיג משוואה של בידוד (הפרדת זירות - ש"ק). אם הכיבוש לא יקרא את המסר של ההתנגדות היום, אז כל האופציות פתוחות במצב של המשך ההתקפות על ירושלים".
בה בעת, דובר ועדות ההתנגדות מסר כי "אם האויב לא יהיה מודע לטבע המסר ששלחה ההתנגדות מעזה, אז מסרים אחרים יגיעו אליו בשעות הקרובות. התוקפנות הזו לא תעבור ללא מחיר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו