הליך מינוי הרמטכ"ל הבא מגיע לשיאו: ראש הממשלה, יאיר לפיד, נפגש היום (רביעי) עם שני המועמדים לתפקיד הרמטכ"ל, האלופים אייל זמיר והרצי הלוי, זאת בטרם יוכרז מי מהשניים יכהן בתפקיד. הפגישות נערכו בלשכת ראש הממשלה בירושלים והוגדרו כפגישות עומק על תפיסת עולמם הביטחונית.
אף על פי שהמינוי נמצא בתחום סמכותו הבלעדית של שר הביטחון, גם בעבר נהגו ראשי הממשלה לפגוש את המועמדים לפני ההחלטה על המועמד שנבחר, וזאת על רקע מרכזיותו ייחודיותו של התפקיד. שר הביטחון, בני גנץ, כבר נפגש עם השניים לפני שבועות אחדים, ועתיד לפגוש אותם שוב לפני שיקבל החלטה הסופית בקרוב.
כזכור, לפני כשבועיים נתנה היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, אור ירוק למנות רמטכ"ל בתקופת הבחירות, לאחר שהוצג בפניה מידע ביטחוני לפיו "בשנת 2023 צפויה להיות תחילתה של תקופה אסטרטגית חדשה, הדורשת היערכות והתמודדות עם אתגרים ביטחוניים ייחודיים וחריגים" ועל כך לא ניתן לדחות את המינוי הרמטכ"ל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו