מכות, האכלה בקיא, קשירה לכיסא והתעללות קשה. כל אלה נשמעים כמו שיטות אכזריות של ארגון מאפיה שמנסה להפעיל לחץ על בעל חוב, כמו שיטות חקירה מתוך חדרי חקירה אפלים של הק.ג.ב או שיטות התעללות של מחבלים בשבויים. אבל האמת היא, שאלה דברים אותם כינתה חשודה בהתעללות בפעוטות בגן בראש העין כשיטת חינוך.
אישה צעירה, בת 25 בלבד, שמגדירה את עצמה מטפלת, הייתה אחראית על האוצר החשוב ביותר לבן אדם בחייו - הילד שלו. אתה מפקיד את החינוך של ילדך, את חייו, את שלמות גופו, בידי אדם שאתה אולי לא מכיר, אבל סומך עליו. אבל בין רגע חיי הילד שלך, כך אתה מגלה, ניתנו בידי השטן בגוף מטפלת הזו, שהתברר לכאורה שהפכה את חיי הגן עדן שלך לגיהינום.
כהורים, אנחנו נחשפים בגידול הילדים למצבים קשים. אתה יכול להתעצבן, להרים את הקול, להתרגז, אבל כלום, כלום, לא יכול להביא אותך למחשבה אפילו לפגוע באוצר שלך. בכל אדם, כך האמנתי לפני שהפכתי לאבא, יש מידה מסוימת של חמלה. גם לרעים ביותר שביננו. אבל מסתבר שיש כאלו, "יחידי סגולה", שיש בהם יצר רע כל כך, שהם מסוגלים לפגוע בחבר ישע. שכל חיוך שלו ממיס לך את הלב ומוריד כל טיפה של רע שהיה לך במהלך היום.
"המטפלת החשודה מהפעוטון בראש העין" היא בסופו של דבר שם גנרי לרוע - רק השם של היישוב משתנה במקרים אחרים. הרוע הוא אותו רוע. צבר המקרים שפורסמו בחודשים האחרונים לא משאיר מקום לספק - מדובר במגיפה. גם העידן הדיגיטלי, המצלמות, המעקב הפשוט - שום דבר לא מסייע לגדוע את המחלה הזו שמחרבת לילדים את החיים.
כל מקרה הוא מזעזע בפני עצמו, אבל הפעם, הפעם התיעוד הוא אמצעי שיכול להביא לריפוי של הסכנה הזו. רק גזר דין מהדהד יכול לזעזע מספיק כל אדם שרק חשב להרים על האוצר שלנו יד.
הגננת החשודה בהתעללות, כרמל מעודה
אז מספיק להזדעזע, מספיק להתחלחל, מספיק לקלל בלב, הגיע הזמן להגדיל את רף הענישה. הגיע הזמן לקיים פיקוח מלא על פעוטונים וגנים פרטיים ולא פרטיים.
ומילה אחת גם לרוב המכריע של המטפלות והמטפלים, הסייעות והסייעים, שעושים ועושות עבודת קודש בשמירה על האוצרות הקטנים שלנו. אנחנו סמוכים עליכם, למרות הכל. זה גם המקום שלכם ושלכן לפקוח עין נוספת.
ומילה אחרונה להורים. הלב נשבר לי השבוע כשראיתי את הורי הגן בראש העין מגיעים לבית המשפט עם תמונות הילדים. הבכי שובר הלב שולח מסר ברור שהמצב חייב להשתנות. אל תלקו את עצמכם מרגשות אשם. מאחל לכם שזה יהיה מאחוריכם ומאחורי האוצרות שלכם. אין לי ספק שיהיה טוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו