האלימות בחברה הערבית: מוחמד עמאש, 24, מג'סר א-זרקא, נורה למוות הלילה (בין שישי לשבת).
עמאש, בעל בית קפה בישוב, נורה במכוניתו כשיצא מבית הקפה שלו. הוא פונה במצב אנוש לבית החולים הלל יפה, אולם שם נקבע מותו. עמאש הוא הנרצח ה-44 במגזר הערבי מתחילת השנה.
המשטרה מבצעת סריקות אחר מבצעי העבירה, לצד איסוף ממצאים בזירה על ידי חוקרי המז״פ במסגרת החקירה שנפתחה.
בתקרית אחרת אמש נפצעו גבר ונער מדקירות, בכפר עין נקובא שליד אבו גוש. הגבר נפצע באורח קשה והנער באורח קל. הדוקר נמלט, ומתנהל מצוד אחריו.
בעיר טייבה דווח אמש על אירוע ירי, במסגרתו נורה צעיר ונפצע באורח בינוני.
בכפר אדנא שבשטח הרשות הפלשתינית בנפת חברון
דווח אמש על קטטה המונית בין שתי חמולות, במסגרתה ירו הצדדים בנשק חם. כוח של המשטרה הפלשתינית פיזר את ההתפרעות. בכלי התקשורת הערבים דווח על מספר פצועים בדרגות פציעה שונות, שפונו באמצעות אמבולנסים של הסהר האדום לבית החולים בחברון.
46 נרצחים מתחילת השנה
על פי נתוני המעקב של עמותת יוזמות אברהם בשנת 2022 קיפחו את חייהם 46 ערבים-פלסטינים בישראל בנסיבות הקשורות לאלימות ופשיעה, מהם 44 אזרחים ו-2 שאינם אזרחים. מבין כלל הקרבנות, 6 הן נשים, 35 מהקרבנות נורו למוות, 29 מהקרבנות היו עד גיל 30.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו