בשיתוף iprofile
כדאי שתדע, קורס פסיכומטרי שיעבור איתך על מגוון רחב של תרגילים בכל הנושאים בבחינה ויראה לך בכל שאלה דרך פתרון קצרה ויעילה, יפתור לך את הבעיה!
ניגש לבחינה הקרובה? קשה לך לפתור תרגילים בבחינה בפחות מדקה? אתה לא לבד – יש אלפי תלמידים שמתקשים בבחינה הפסיכומטרית רק בגלל קוצר הזמן.
על מנת להצליח להתמודד עם הזמן הקצוב בבחינה, יצאנו לבדוק איזה מענה נותנים הקורסים השונים לבעיה המרכזית של תלמידים בבחינה.
התחלנו בסבב של שיחות עם נציגי קורסים שונים, כמובן בלי ליידע את המכון, ובמקביל שוחחנו עם תלמידים שעברו את הבחינה לאחרונה. ניגש לתוצאות.
נציגי המכונים: “אנו מלמדים טריקים שיעזרו לך לפתור תרגיל בפחות מדקה”; “יש לנו מורים מעולים שמלמדים את החומר, אתה יכול להיות שקט”; “מלמדים כלים בכל נושא שיעזרו לך להתמודד עם התרגילים בבחינה”; “כשתבין את החומר, תסתדר עם הזמנים בבחינה”.
האמת, יצאנו מבולבלים. לא קיבלנו הסבר מתקבל על הדעת מה מאפשר לתלמיד להתמודד עם בעיית הזמנים בבחינה, אז עברנו לתלמידים.
תשובות של תלמידים: “ככל שתפתור יותר תרגילים בכיתה, כך יהיה לך קל יותר להתמודד עם שיעורי הבית ועם התרגילים בבחינה”; “בכל נושא בפסיכומטרי יש מגוון של שאלות ומספר דרכים לפתור את התרגיל בפחות מדקה. רצוי שהמורה יעבור בכיתה על 18 ואף 20 תרגילים בכל נושא ויראה את הדרך היעילה לפתרון השאלה”; “ברגע שאתה יודע את הדרך הקצרה לכל סוגי השאלות, כשתראה תרגיל דומה בבחינה, תצליח לפתור אותו בפחות מדקה”.
מהתשובות שקיבלנו עולה כי הדבר הכי חשוב לתלמיד הוא התרגול בכיתה, לכן החלטנו לערוך סקר בין המכונים ולבדוק את ספר הקורס של אלה הנחשבים לטובים בתחום.
להלן ממצאי הסקר – בספרי הקורס של כמה מכונים שנבדקו מצאנו נושאים רבים שמתרגלים אותם בעזרת כ-6 שאלות ועוברים לנושא הבא. לנו לא ברור איך תלמיד שמלמדים אותו בכיתה רק כ-6 שאלות בנושא יוכל להתמודד ולפתור תרגילים דומים בבחינה בפחות מדקה.
הצלחנו למצוא – ספר הקורס של מור קורן כולל ברוב הנושאים בבחינה כ-18 ואף 20 שאלות.
לאור התוצאות ועדויות התלמידים על חשיבות התרגול בכיתה, קפצנו למכון של מור קורן לביקור קצר. התרשמנו לטובה משיטת הלימוד והחלטנו לשתף את הקוראים בהמלצה אחת של תלמיד מתוך מאות חוות דעת חיוביות שראינו.
אלכס קלן דרוב: לבחינה הפסיכומטרית ניגשתי פעמיים.
עשיתי קורס באחד המכונים (שם הקורס שמור במערכת). היינו מעל 20 תלמידים שהיו ברמות שונות ומכמה סיבות לא הצלחתי להגיע ליעד שהצבתי לעצמי. הציון שהוצאתי היה 640!
בזמן השירות הצבאי החלטתי לקחת קורס נוסף. בחיפוש באינטרנט מצאתי את מור קורן ומשם הכל היסטוריה.
למדתי בכיתה קטנה (10 תלמידים) עם חלוקה לפי רמות; מגוון גדול של תרגול ברמה גבוהה מאוד, שמכין אותך לבחינה; יחס אישי ועוד.
בניגוד לקורס הקודם, שבו רוב הזמן בהיתי בקירות מרוב שעמום, אצל מור קורן לא היה לי רגע אחד של חוסר מעש.
תשומת הלב של המדריכים נהדרת. ברגע שסיימת את התרגילים בשיעור, ישר תקבל מקבץ נוסף. אין מריחות של זמן ותמיד היה מה לעשות.
הרגשתי שהמדריכים עושים הכל על מנת שאצליח ואני בטוח שיש להם חלק גדול בציון שקיבלתי.
אני ממליץ בחום להירשם לקורס. הקורס יספק לך את הכלים הנדרשים להצלחה – כל השאר נמצא בידיים שלך. קיבלתי 703!
לסיכום: לנו ברור כי הדבר העיקרי שיגרום לך להצליח לפתור שאלות בבחינה הסופית בפחות מדקה הוא תרגול של מגוון רחב של תרגילים עם מדריך צמוד. כך גם תרגול שיעורי הבית יהיה אפקטיבי.
קורס פסיכומטרי שמקפיד על תרגול רחב יאפשר לך לקבל כלים להצליח בבחינה וזה מבחינתנו הקורס המומלץ.
בשיתוף iprofile