שמונה לוחמים בחטיבת הנח"ל נעצרו בחדרם, בחשד לשימוש בסמים באזרחות ובצבא. לפחות אחד מהם נלקח לחקירה לאחר לילה של פעילות מבצעית.
צילום ארכיון: דוברות המשטרה
הלוחמים נחקרו כ־12 שעות במצ"ח, וחמישה מהם הובאו להארכת מעצר. אחד מהעצורים נחקר בגין שימוש והחזקה, ולטענת סנגוריו, במהלך כל החקירה טען כי אינו כשיר לחקירה על רקע נפשי. הוא הודה לאחר יותר מ־12 שעות חקירה, לטענתו לאחר שהחוקרים שכנעו אותו כי יעזרו לו לקבל עונש קל יותר. גורמים המקורבים לחקירה ציינו שהוא הודה ארבע פעמים בשימוש אזרחי ולבסוף, לאחר שהופלל על ידי חבריו, הודה גם בשימוש בסמים במסגרת הצבא.
לוחם נוסף שביצע פעילות מבצעית בלילה נלקח לחקירה גם כן בשעות הבוקר המוקדמות, ולטענתו, במהלך הנסיעה מהבסיס לחקירה החוקרים לא נתנו לו לישון ומחאו כפיים ליד הפנים שלו כשניסה להירדם. כשהגיע לחקירה התלונן שהוא עייף ולא מרגיש טוב, אך נחקר בכל זאת עד שעות הערב. ניתנה לו האפשרות להתייעץ עם סנגור לפני החקירה, אך לטענתו, לא ניתנה לו אפשרות להתייעץ עם סנגור באמצע החקירה. גורמים המקורבים לחקירה ציינו כי הלוחם הודה כבר בבוקר בשימוש בסמים.
סרן אריאל חברון וסגן יוסי אלבז מהסנגוריה הצבאית, המייצגים שניים מהלוחמים, מסרו: "חקירתם של חיילים לוחמים במשך 12 שעות בחשד לשימוש בקנאביס כאילו היו עבריינים, ולמטרת חילוץ הודאה מהם, חורגת באופן בוטה מגבולות הסביר. מדובר בלוחמים איכותיים המבקשים לחזור ליחידתם ולהמשיך בשירות הקרבי".
מדובר צה"ל נמסר: "החקירה עודנה מתנהלת, ומשכך, לא נוכל להתייחס לטענות באשר להתנהלותה". גורמים צבאיים הוסיפו כי מעצרם של החשודים בתיק הוארך לצורכי חקירה עד היום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו