טירוני חיל התותחנים בבסיס שבטה שבנגב, כמו יתר הלוחמים בצה"ל, נמצאים כבר שבועות ארוכים בעוצר יציאות מלא בשל התגברות התחלואה, וגם כעת, כשיצאו סוף סוף הביתה, זו תהיה יציאה אחת ולאחריה חודש שלם רחוק מהבית. בחודש האחרון הם בילו את כל חגי תשרי מחוץ לבית, תוך כדי האתגר של צליחת הטירונות הקשה.
כתב: חנן גרינווד // צילום: Newsenders
אבל אתמול (רביעי) הם זכו לרגע אחד של הפוגה, כשבמקום ארוחה רגילה הם הופתעו לקבל ארוחה מפנקת בעלת שמונה או תשע מנות, שאותה יזם ויצר שף שאול בן אדרת, מהשפים המוכרים ביותר בישראל. עד הרגע שבו הם נכנסו לחדר האוכל המאולתר, שנבנה על מנת לקיים את הנחיות הקורונה, הם לא ידעו שבתוך האוכל מחכים להם מנות גורמה לצד שולחן קינוחים מפתה במיוחד. אפילו את השתייה לא שכחו אנשי מטבח שבטה ושף שאול בן אדרת, ובקבוקי שתיה קלה החליפו את המים או המיץ הסטנדרטים.
"חבר ביקש ממני לברך כמה נגדי מטבח שעבדו מאוד קשה והצעתי שאם הם עבדו כל כך קשה אולי אגיע לבשל לגדוד של חיילים", סיפר ל"ישראל היום" בן אדרת, במהלך הבישולים האינטנסיביים במטבח המשופץ בבסיס המדברי. המהלך קרם עור וגידים במהירות, וכך מצא את עצמו בן אדרת בדרך לבסיס התותחנים המוכר.

"זה כבוד גדול בשבילי לבוא לבשל לחיילים שלא יצאו חודש הביתה והמטרה היא שתהיה להם שעה שעתיים של חוויה עם טעמים טובים. התקווה היא שזה ייגמר מהר והם יאכלו בקרוב את האוכל של אימא בבית. האוכל של אימא טעים, האוכל של סבתא טעים, האוכל של שאול בטוח טעים. יש כאן צוות מדהים שעושה מעל ומעבר. מגיע ללוחמים. אם כבר אני מגיע לכאן אז מכל הלב", הוסיף בן אדרת.
אנשי המטבח של שבטה, בפיקודו של מנהל המטבח, יגאל קזר, התגייסו למשימה וביצעו אותה בצורה מעוררת השראה. בצד אחד של המטבח הכין אחד החיילים עראייס, בצד השני חתכה חיילת ירקות לסלט טעים במיוחד.

"היום הזה הוא יום מופלא מבחינתי. הטירונים נמצאים בשטח מרבית הזמן בעקבות הקורונה, ולכן הבאנו את השף לתת טאצ' של יוקרה לארוחה", סיפר קזר. המטבח הצבאי השתנה דרמטית ב-25 שנות שירותו הצבאי של קזר, אך למרות שהקולינריה בצבא היום לא מביישת את הקולינריה באזרחות, אין ספק שהמאכלים של בן אדרת הם משהו אחר. "אנחנו לא עושים קובה סלק כל יום", הודה קזר. "זו מנה שלדעתי מכניסה את הבית לצבא. אנחנו ניקח את הדברים הלאה, ונשתדל לעשות מה שלמדנו מהביקור של השף גם ביום יום. זה פשוט יום מטורף".
בשעה שתיים בצהריים ניצבו הלוחמים לעתיד מול האוהל הלבן והגדול, ורס"ר הבסיס בישר להם את הבשורה המרגשת. בן אדרת בעצמו יצא החוצה, כשעל פיו ואפו מסכה בעלת מודל צבאי, ואיחל להם בהצלחה בשירות הקשה ובתיאבון.

"כיף לקבל חיזוקים כאלו בתקופה שכזו, ואני מקווה שזה ירומם את מצב רוחם של הלוחמים, שהוא בסדר בסך הכל למרות האתגרים", אמר קודם לכניסת החיילים מפקד הסלולה (מקביל למפקד פלוגה), סרן יהלי כהן. "החיילים חזרו אתמול בלילה ממסע, והם לא יודעים לקבל אוכל כזה. אני בטוח שזה ישמח אותם".
ואכן, עם כניסתם ניכר שהחיילים הופתעו לקבל את הפינוק ואכלו היטב. "עשיתי הרבה פרויקטים עם הצבא, גם כשהייתי בשיא הלחץ של המסעדות שלי", ציין בן אדרת. "אני חושב שכל אחד צריך לתרום משהו ואז החיים יותר יפים. אני עושה את זה בעיקר כדי לתת דוגמה לילדים שלי. הילדים רואים שאבא עושה, זה דרך להראות לילדים שאפשר טיפה לעזור. אנחנו 9 מיליון אנשים במדינה, אם כל אחד יעשה משהו אחד טוב בשנה יהיה כאן גן עדן".

בן אדרת מתמודד בימים אלו עם אתגר לא פשוט. שתי המסעדות בבעלותו סגורות ומסוגרות בשל הנחיות הקורונה, וזו כבר הפעם השנייה שהוא נאלץ לעשות זאת. "המצב שלי על הפנים, קשה. אני בדרך כלל בדיכאון עמוק בקורונה הזו", הוא הודה. "הגל הראשון היה נחמד, סקסי, עם איזו הילה רומנטית – כולם ביחד. המצב השתנה בגלל השיח ברחוב, בגלל מה שאנחנו רואים בטלוויזיה, ומהעובדה שאתה מבין שדברים לא עובדים כמו שהם צריכים לעבוד. המסעדנים הם תמיד בתחתית העסקים שהם פתחו, וזה מאוד כואב. אני יודע שמסעדנים עשו מעל ומעבר כדי לעמוד בתו הסגול והתקנים. לא ידוע שמישהו נדבק במסעדות".
"אני מקווה שמישהו יתעשת ויכניס יותר מהר את המסעדות לעבודה. כמובן בהגבלים וכל מה שצריך. המעגל הרחב של יצרנים, מפעלי מזון, חקלאים, מכבסות, שליחים וכל היתר נפגע. חבר'ה, תנו לנו לעבוד, להתפרנס, לעשות את מה שאנחנו אוהבים. תנו לנו להשוויץ בקולינריה הישראלית שכולנו גאים בה. אני מאמין שהקהל הבין שצריך לבצע את הדברים כמו שצריך, ואני בטוח שאנשים יקפידו על מסכות ומרחק. בסגר הראשון מעל אלף מסעדות. אני מאמין שבסגר הזה כפול. אם יהיה עוד סגר אנשים יצטרכו לאכול מנות חמות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו