על רקע המתיחות עם איראן: מפקד חיל האוויר ערך ביקור בזק בארה"ב

האלוף נורקין נפגש בשלושה הימים האחרונים עם מקביליו בחיל האוויר האמריקאי ודן על פרויקט ה- F35 ומטוס התדלוק העתידי • בצה"ל אמרו בין היתר שהביקור נערך על רקע ההתפתחויות האסטרטגיות במזה"ת

מטוס F-35, צילום: דובר צה"ל

מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, ביקר בשלוש הימים האחרונים בארצות הברית. האלוף נורקין הגיע כבר בתחילת השבוע לארצות הברית, אך רק היום (חמישי) פורסם דבר ביקורו על ידי דובר צה"ל. 

זאת, במקביל לביקור של רה"מ בנט בוושינגטון ועל רקע המתיחות עם איראן. השבוע אמר הרמטכ"ל אביב כוכבי כי צה"ל מאיץ את התוכניות לתקיפה באיראן. 

מפקד, חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, דובר צה"ל

מפקד חיל-האוויר נפגש כחלק מביקור הבזק, עם מקביליו בחיל-האוויר ובמארינס ועם התעשיות הגדולות בארה"ב המהווים שותפים מרכזיים בבניין כוחו של חיל-האוויר ובתמיכה ביכולותיו המבצעיות. האלוף נורקין נפגש עם מפקד חיל האוויר האמריקאי, גנרל צ'רלס בראון, בו דנו הבכירים בין השאר על פרויקטי ה-F35, מטוס התדלוק העתידי, שיתוף הפעולה בין החילות, ובפרט על שיתוף הפעולה המבצעי.

בצה"ל אמרו שהביקור נערך על רקע ההתפתחויות האסטרטגיות במזה"ת והצורך בהידוק שיתוף הפעולה עם שותפים זרים, שיתופי פעולה שהפכו לנדבך בלתי נפרד מביצוע משימות חיל-האוויר בזירה המבצעית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר