בעקבות שביתת נהגי האוטובוסים ביום ראשון בבוקר, צה"ל יבצע דירוג בזמני הגעת החיילים חזרה מבתיהם ליחידות.
על פי ההנחיות שהופצו לכלל היחידות, חיילים המשרתים ביחידות פתוחות - רמת פעילות ג' וד' - לא יסעו בתחבורה ציבורית לפני השעה 10:00. חיילים המשרתים ביחידות ההכשרה - רמת פעילות ב' - לא יבעו בתחבורה ציבורית לפני השעה 11:00. חיילים המשרתים ביחידות הלוחמות, ביחידות ההכשרה ובמפקדות - ברמת פעילות א' - יתבססו על מענה היסעים צה"לי. פתיחת החניונים תחל בשעה 10:00.
כמו כן, במקרים חריגים מוסמכים מפקדי היחידות לאשר נסיעה מוקדמת יותר.
"שרת התחבורה מתעלמת"
נזכיר כי נהגי האוטובוסים של חברות התחבורה אלקטרה אפיקים, אקסטרה, תנופה, דן באר שבע ובית שמש אקספרס מחריפים את צעדי השביתה. לפי הודעת החברות, נהגיהן ישבתו בגלל מה שהם מכנים "התעלמות שרת התחבורה".
בהודעת ההסתדרות הלאומית, שמייצגת את הנהגים, נכתב כי השביתה תתקיים בבוקר, עד השעה 9:00.
הנהגים טוענים כי קיים מחסור של 5,000 נהגים רק בשנת 2022, וכי המצב הזה מייצר עומסי עבודה גדולים. לדבריהם, הם נאלצים לעבוד שעות ארוכות כדי לעמוד בביקושים לתנועה. מעבר לכך, מלינים הנהגים על מצבם הבטיחותי וטוענים כי 40 אחוזים מהם הותקפו במהלך עבודתם באופן מילולי ופיזי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו