השמועה עובדת מפה לאוזן, ובזה אחר זה מגיעים לוחמי מילואים לקבל ציוד, ללא פרסום וללא יח"צ. גמ"ח (גמילות חסדים) ראשון מסוגו מחתים לוחמים על ציוד מתקדם, שכולל קסדות טקטיות, ווסטים עם שכפ"צים מתקדמים, פנסים עם לייזר וציוד נוסף שנדרש להם ושהם אינם מקבלים מצה"ל.
בכניסה לאולם גדול ביישוב אפרת מתגלה אוצר של ממש כשמדובר בחיילים. ביגוד חורף, שקיות חימום ושלוקרים, וגם ציוד מתקדם בהרבה, כולל סרבלים לשריונרים וציוד לחימה של ממש.
בחודשים הראשונים של המלחמה הביאו למקום אנשי עמותת "Just One Chesed" אלפי צ'ימידנים ומזוודות עמוסות בציוד, שאותו חילקו למאות אלפי לוחמים. כעת, בין היתר מכיוון שקצב התרומות הואט מאוד, מקבלים בעיקר רס"פים ציוד, ובמקביל הם החלו בכמה פרויקטים מיוחדים המאפשרים ללוחמים להצטייד לקראת לחימה.
במסגרת הגמ"ח, הפועל זה חודשים, מקבלים לוחמים ציוד מתקדם שכמוהו הם אינם בהכרח מקבלים בגדוד המילואים שלהם. "יש לנו וסטים איכותיים וקסדות טקטיות תוצרת ישראל שעברו בדיקות בליסטיות כך שמותר להשתמש בהם בצה"ל", מסביר פיני רוטר, מנהל החמ"ל. בערבים הוא עוסק בשוק ההון האמריקני ובשעות היום הוא מנהל את פרויקט "חיבוק לגיבורים" שמבצע כמה פעולות שאפתניות במיוחד למען לוחמים ומשפחות שכולות.
מפה לאוזן
בעוד אנו מדברים נכנס למבנה ליאור נחמני כדי לחתום על ציוד. "הגעתי מהר חומה. חברים סיפרו לי שהם קיבלו ציוד והבנתי שגם אני אוכל לקבל, זה מדהים", הוא משתף בעודו מודד את הווסט החדש. כדי לקבל את הציוד נדרשים הלוחמים לחתום על פיקדון סמלי של 200-100 שקלים לפריט, בעיקר כדמי רצינות.
"אישה שאלה אם אפשר לשמור תפילין לבנה בן ה-14חודשים, והסבירה: 'אני רוצה שתהיה לו מזכרת מאבא שלו שנהרג במלחמה'"
"הרבה מאוד אנשים פונים אלינו, אבל לא תמיד הם באמת צריכים את הציוד", מסביר רוטר. "לכן כשאנחנו מבקשים 100 שקלים פיקדון על שכפ"ץ שעולה אלפי שקלים - המטרה היא לא להערים קשיים, אלא לסנן את האנשים ששומעים שזה דורש פיקדון ומבינים שבעצם הם סתם מנסים להשיג ציוד שבו הם לא ישתמשו".
את חלק מהציוד שמספקים אנשי החמ"ל אין להשיג במילואים. כך, לדוגמה, סיפק תורם אלפי שקלים לרכישת שכפודים מיוחדים לשריונרים, שכוללים גם שכפ"ץ נגד רסיסים וגם אפוד קל. "לוחמי הסדיר קיבלו שכפודים כאלו והמילואימניקים עדיין ממתינים, לכן אנחנו מספקים את הציוד". לוחמים שמבקשים להצטייד באמצעות החמ"ל, אומר רוטר, יכולים למצוא את הפרטים באתר האינטרנט של "חיבוק לגיבורים".
במשרד המאולתר באולם מסודרים בזה לצד זה סטים של תפילין. מדובר בפרויקט הדגל של "חיבוק לגיבורים", שבמסגרתו תורמים סט תפילין להנצחת לוחם שנפל בקרב, ועד כה חולקו כ־200 סטים. להנצחת חיילים שאינם יהודים הם תורמים יצירת אמנות מיוחדת. "אחד מהסיפורים המרגשים ביותר היה של משפחת מילואימניק מנתניה. האישה כתבה הקדשה ואז שאלה אם יהיה אפשר לשמור את התפילין לבן שלהם לבר המצווה. כששאלתי בן כמה הוא, היא ענתה 'בן 14 חודשים' והסבירה: 'אני רוצה שתהיה לו מזכרת מאבא שלו שנהרג במלחמה'".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו