חיילי מילואים בשטח כינוס. ברגע האמת התייצבנו . צילום: שמואל בוכריס

אלו הם חיינו: חמישה מילואמניקים מספרים על חייהם בשגרה ובחירום

עם פרוץ המלחמה הם השאירו מאחור את העבודה ואת העסק, והתייצבו לשירות הצבא, העם והמדינה • כעת רחל, עדילי, א', שלמה וערן התפנו כדי לספר איך נראים חייהם בעת שלום בובעת מלחמה

רס"ם (מיל') ערן וייסמן

לוחם בגדוד הסיור של חטיבת הצנחנים הצפונית 226. בן 39, נשוי פלוס שלושה ילדים.

רס"ם (מיל') ערן וייסמן, צילום: דובר צה"ל

ערן הוא עורך דין בעל תואר ראשון ושני במשפטים, עם התמחות במשפט הפלילי ובתורת השפיטה. בעל משרד עצמאי בכפר תבור, המתמחה בתחומי התעבורה והפלילים. רוב עבודתו ביום־יום היא ליטיגציה בבתי המשפט, בעיקר בצפון.

ערן משרת בגזרה הצפונית מאז 7 באוקטובר, וכחלק מהגדוד הוא מבצע פעילות יומיומית לשימור קרב ההגנה, "כדי להבטיח שקט לתושבי הצפון", כלשונו.

סרן (מיל') שלמה אזולאי

לוחם בפלוגת החרמ"ש בגדוד 7421 זה 17 שנים, ו"מגיע למילואים בכל פעם כדי לשמור על המדינה". בן 41, מתגורר בבית חורון, נשוי פלוס חמישה ילדים.

סרן (מיל') שלמה אזולאי, צילום: דובר צה"ל

שלמה הוא מחנך בכיתות ט'-י' כבר 12 שנים ומורה לעברית, מלמד בישיבה תיכונית בלוד.

הוא התייצב למילואים ב־8 באוקטובר, היום שבו היו אמורים להתחיל בכיתה את החלק העיקרי של השנה. במהלך הלחימה הוא ביקר מדי פעם את התלמידים, ו"שמח לראות את התרומה ואת הרצון שלהם לעזור איפה שרק ניתן".

סא"ל (מיל') רחל קדוש

 בת 50, מתגוררת ביוקנעם, נשואה ואם לארבעה ילדים.

סא"ל (מיל') רחל קדוש, צילום: דובר צה"ל

רחל היא שפית, בוגרת התוכנית "מאסטר שף" ובעלת חברה לאירועים פרטיים.

בעזרת רחלי נהנים אלפי לוחמים ומפקדים ממזון שמגיע יום-יום לשטח - גם במנות קרב משודרגות ו"בכלל, בפתרונות יצירתיים", היא אומרת בגאווה.

רס"ן (מיל') א'

טייס מסוקים בטייסת 123, "ציפורי המדבר". בן 40, נשוי פלוס שלושה ילדים - הילד השלישי נולד במהלך המלחמה.

רס"ן (מיל') א', צילום: דובר צה"ל

מאז 7 באוקטובר א' נמצא בטייסת והוא שותף במשימות שלה, ושבהן הובלת כוחות מיוחדים ופינוי פצועים משטח הלחימה בצפון, בדרום וביו"ש.

"אנחנו נישאר פה כמה שיצטרכו אותנו, מוכנים לטוס ולחלץ בכל זמן ומכל מקום, לכל משימה ובכל גזרה", א' מצהיר.

רס"ן עדילי צור

קצינת הרפואה של חטיבה 4, חטיבת שריון במילואים, מאז שנת 2022. בת 32, מתגוררת באבן יהודה.

רס"ן עדילי צור, צילום: דובר צה"ל

עדילי החלה את דרכה המקצועית כעתודאית במסלול "צמרת" של חיל הרפואה, ובמקביל לתפקידה הצבאי היא מתמחה בנוירולוגיה בביה"ח שיבא תל השומר.

כשהחטיבה פעלה בצפון הארץ בתחילת המלחמה, עדילי פיקדה גם על בית חולים שדה, ומאז שהחטיבה עברה דרומה היא מפקדת על החילוצים והפינויים של כוחות צק"ח 4 (צוות קרב חטיבתי) הנפגעים בעת הלחימה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...