הכירו את רבקה פיין

חלקם חזרו למדינותיהם, וחלקם עלו לישראל. הם משפיעים בתחומים מגוונים: עסקים, חברה, פוליטיקה, עיתונות ורפואה. המשותף לכולם הוא השאיפה לשנות את העולם בדרכם, וההכרה שחוויית ארגון מסע בישראל הייתה מפתח להצלחתם • הכירו את בוגרי תוכנית מסע לשנת 2025

רבקה פיין. צילום: דוברות ארגון מסע

בשיתוף ארגון מסע

רבקה גדלה באילנוי, והיום חיה במילווקי. "לפני שהגעתי למסע לא הייתי מחוברת ליהדות שלי בכלל. אני אומרת את זה תמיד בשיא הפתיחות. המשפחה שלי הגיעה מברה"מ לשעבר, אז ידעתי שאני יהודייה אבל לא הייתה לזה שום משמעות מעשית בחיים שלי. כשסיימתי לימודים בקולג' לא כל כך ידעתי מה אני רוצה לעשות. אמא שלי שמעה על מסע מורים ודחפה אותי ללכת. השתכנעתי וזה היה משנה חיים עבורי". רבקה לימדה אנגלית בבית ספר באשדוד: "התאהבתי בישראל, ביהדות, באנשים. כשנגמרה התוכנית עוד לא הייתי מוכנה לעזוב אז החלטתי לעשות עוד תוכנית מסע, התמחות של חצי שנה בארגון ללא מטרות רווח". רבקה כתבה בקשות למענקים, עיצבה להם את האתר ועשתה את כל מה שהיא יכלה כדי לצבור ניסיון. "כשזה נגמר, עדיין לא הרגשתי מוכנה לחזור לחיים הרגילים באמריקה. אז עשיתי עלייה ונשארתי למשך ארבע שנים". רבקה חזרה לאמריקה לביקור ו"נתקעה" שם במהלך הקורונה, שם הכירה את מי שהפך להיות בעלה, ונשארה בארה"ב.

מזה מספר שנים שרבקה עובדת בארגון Stand with Us. היא התחילה בתפקידים מקומיים הקשורים לחינוך לישראל. אחרי שנה היא קודמה לתפקיד ניהול פרוייקטים בארגון. מזה שנתיים שהיא עוסקת בתפקידה הנוכחי: Associate Director of Campus Education אחראית על כל החינוך וייצור תוכן במאות קמפוסים ברחבי צפון אמריקה. "אני גם מנהלת את תוכנית ההתמחות לסטודנטים בשנה הראשונה. הרבה מהם מגיעים לא מוכנים לקולג', הם רגילים לתיכון ולא מבינים מה המשמעות של חיים עם האנטישמיות שהם פוגשים בקמפוס".

"הייתי פעם הרבה יותר ממוקדת על חינוך לישראל. מאז השבעה באוקטובר אני עוסקת הרבה יותר באנטישמיות וחינוך נגד אנטישמיות. אני מאמינה שחינוך זו הדרך לשלום, הדרך תשתנה אם רק נמשיך ללמד על מי שאנחנו ומאיפה אנחנו באים. במהות העבודה שלי נותרה אותו דבר, אבל הפוקוס הפך להיות לימוד על אנטישמיות. כמות העבודה שלנו הוכפלה אם לא שולשה, וזה פשוט אומר שיש יותר צורך. סטודנטים יהודיים מחפשים מקורות מידע ומשאבים". לגבי מצב האנטישמיות אמרה רבקה: "יש עשרה אחוזים מהאוכלוסייה שגם אם הם יראו את מה שעשה חמאס בעיניים שלהם הם לא יאמינו. יש עוד עשרה אחוזים שהם ציונים ואיש לא ישכנע אותם אחרת. באמצע, אני מאמינה שיש לפחות 80 אחוז שהם פשוט לא מודעים למה שקורה. הם לא אנטי-ציונים כמו שאנחנו מגדירים את זה, ואותם אפשר לשכנע ולהגיע אליהם".

"בזכות החוויה שעברתי במסע, היום אני מעורבת בקהילה היהודית שלי בבית. אני מנהלת תוכנית למען ישראל בבית הכנסת וגם מועדון ספר, ונמצאת הרבה עם הקהילה. גם החיים המקצועיים וגם החיים האישיים שלי הושפעו מהחוויה במסע".

ללינקדין לחצו כאן >>>

בשיתוף ארגון מסע

כדאי להכיר