הכירו את איתן ברגמן

חלקם חזרו למדינותיהם, וחלקם עלו לישראל. הם משפיעים בתחומים מגוונים: עסקים, חברה, פוליטיקה, עיתונות ורפואה. המשותף לכולם הוא השאיפה לשנות את העולם בדרכם, וההכרה שחוויית ארגון מסע בישראל הייתה מפתח להצלחתם • הכירו את בוגרי תוכנית מסע לשנת 2025

איתן ברגמן. צילום: דוברות ארגון מסע

בשיתוף ארגון מסע

איתן גדל בבלגיה, בעיר בה אין כמעט יהודים, אולם גדל במשפחה מאוד ציונית. בצעירותו השתף בתוכנית מסע של קיבוץ אולפן בקיבוץ משמר-השרון וגם בבית-לני, שם למד עברית, התנדב והכיר את החברה הישראלית לעומק.

לאחר חזרתו לבלגיה, התחיל ללמוד פוליטיקה וכלכלה בבריסל, שם הוא מתגורר היום, וגם בקנדה. כבר אז הוא ידע כי הוא מתעניין בפוליטיקה אבל גם בעולם היהודי, ולכן לאחר סיום לימודיו חזר לישראל כעובד בשגרירות בלגיה.

לאחר שסיים את תקופתו שם, התחיל לעבוד בקונגרס היהודי האירופי תחילה כמארגן אירועים, ועבר מספר תפקידים עד שמצא את תפקידו הנוכחי: מנכ"ל איחוד הסטודנטים היהודים באירופה (EUJS): "אנחנו עושים עבודת לובי, דואגים לחיים יהודיים ומפעילים תוכניות מנהיגות וזיכרון. אנחנו גם פועלים בקמפיינים של בחירות ברחבי היבשת ופועלים נגד אנטישמיות. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם כמעט כל הארגונים היהודיים באירופה ומייצגים את הסטודנטים היהודים".

במקביל, בשנת 2019, נבחר איתן לתפקיד המזכיר הכללי של הוועד המייצג של הקהילה היהודית בבלגיה (CCOJB), תפקיד אותו הוא עושה בהתנדבות, והוא גם חבר בגוף של דיפלומטים יהודים בקונגרס היהודי העולמי (WJC). כל זאת, עוד לפני גיל 30.

כמו כן, איתן התמודד בבחירות האחרונות לפרלמנט בבלגיה, ולאחרונה נבחר כחבר מועצת העיר בריסל. "בתפקידים שלי אני פוגש שרים, אני עובד מול גופים ממשלתיים, כל זה עבור הקהילה היהודית בבלגיה ובאירופה בכלל". 

איתן גם "מנצל" את מעמדו כמנהיג יהודי בבלגיה בפרט ובאירופה בכלל, והוא פעיל מאוד למען זיכרון השואה ומלחמה באנטישמיות. כשהיה בן 13, במסגרת ביקור בר-מצווה ביד ושם, הוא החליט להשתתף במיזם במסגרתו הוא "מאמץ" ילד שנרצח בשואה ולא הספיק לחגוג את בר-המצווה שלו, ולחלוק איתו את האירוע המרגש. איתן אימץ את ג'ולס, ילד מהעיר שלו בבלגיה שכאמור נרצח בשואה. "מעולם לא פגשתי את ג'ולס, אבל מאז אותו היום הוא איתי תמיד. אחרי בר המצווה כתבתי לאחותו שחיה בצרפת ואנחנו בקשר עם המשפחה עד היום. יש מיזם באירופה שנקרא Stolpersteine,  במסגרתו מניחים אבני פינה על-יד בתים שרשומים ככתובת האחרונה של קורבנות שואה שחיו שם. מעין פינות זיכרון אורבניות. לסבא שלי יש אבן כזאת. אז חשבתי לעצמי, למה לא ג'ולס?. ואז חשבתי, ומה עם בני ביתו של ג'ולס, חמישה אנשים נוספים שחיו שם ונספו? אז החלטתי לצאת לדרך. האבנים האלו יקרות, אז יצאתי לקמפיין גיוס המונים, עירבתי בתי-ספר ורשויות מקומיות להתגייס לטובת המטרה. בתוך פחות מחודש גייסנו את כל הכסף, ובשנת 2017, בנוכחות מנהיגים מקומיים, הקהילה ותקשורת, הנחנו את האבנים מול בית משפחתו של ג'ולס, ממנו הם נלקחו".

ללינקדין לחצו כאן >>>

לאינסטגרם לחצו כאן >>>

בשיתוף ארגון מסע

כדאי להכיר