בשיתוף ארגון מסע
סמסון ודמיטרי שניהם בוגרים של מסע רופאים, אבל הם הכירו רק אחרי התוכנית והעלייה ארצה. שניהם הגיעו ארצה מרוסיה, ושניהם חברו יחדיו להקים מיזם שמסייע לרופאים עולים בארץ, עם דגש על דוברי השפה הרוסית, בכך שהוא מנגיש להם את כל המידע הדרוש להם על זכויותיהם, התמחויות אפשריות, מקומות מגורים מומלצים, אפשרויות למשפחות ועוד.
סמסון סיים לימודי רפואה במוסקבה, והגיע למסע רופאים בשנת 2010 בגיל 23. עם סיום התוכנית התחיל סטאז' בבית החולים רמב"ם בחיפה. לאחר מכן התגייס לצבא כרופא גדודי בגדוד 55 של תותחנים, בתקופת צוק איתן: "זו הייתה חוויה מצוינת, אני מאוד מרוצה וממליץ לרופאים עולים לעשות צבא, בעיקר בגדודים. כשאתה איתם בתרגיל, בפעילות, ישן איתם על הרצפה, זה גורם לך להרגיש חלק מהחברה הישראלית ברמה אחרת. זה היה מאוד קשה, בעיקר לעולה חדש שבקושי מדבר את השפה, אבל זה שווה את זה". סמסון חזר לאחרונה מסבב שלישי של מילואים. הוא מתמחה באורתופדיה, עם תת התמחות בכירורגיה של כף היד. לפני שבעה חודשים הפך סמסון לאב לראשונה, הוא ואישתו חובקים בן ראשון.
דמיטרי הגיע למסע-רופאים ברמב"ם בגיל 36, גם הוא ממוסקבה, בשנת 2020. בגלל הקורונה, אשתו והילדים לא יכלו להצטרף אליו והוא הגיע לבדו. כיום דמיטרי הוא מתמחה באורולוגיה בביה"ח קפלן ומשפחתו הצטרפה אליו בישראל. דמיטרי פעיל מאוד ברשתות החברתיות, שם הוא מעלה סרטונים רבים הקשורים למקצוע הרפואה, עם הסברים נגישים בשפה הרוסית על מצבים רפואיים שונים וטיפולים. זמן קצר לאחר שהשתלב במערכת הרפואית בישראל, דמיטרי הקים אתר שנקרא "רופאים עולים בארץ", ספציפית לרופאים דוברי רוסית. באותה העת, סמסון היה עסוק גם הוא בבניית תשתית דומה, ושמע על היוזמה של דמיטרי. כך הם חברו יחדיו והקימו את מה שהפך ברבות הימים לקהילה ענקית של רופאים עולים.
הם מספקים עזרה בשפה הרוסית, נותנים את כל המידע על הזכויות והצרכים של רופאים עולים ארצה. "כמעט אי-אפשר למצוא את המידע בשפה הרוסית ובאופן מונגש, אז אנחנו הנגשנו את זה למי שזקוק. כשהתחילה מלחמת רוסיה-אוקראינה הייתה המון עלייה, אלפי רופאים. כולם נכנסו לאתר שלנו, היום זו הקבוצה הכי גדולה בארץ של רופאים, בטח בשפה הרוסית, כ-3000 רופאים".
הקהילה מקיימת מפגשים, ובעיקר מספקים מידע דרך האתר וערוץ הטלגרם שפתחו בנושאים שונים; איך לחפש עבודה והתמחות, משכורות, איפה הכי טוב ללמוד ולגור, מידע על מחלקות בארץ ועוד. "בארץ אין הרבה בתי-חולים" אומר סמסון, "במוסקבה לבד יש 80 בתי חולים. פה זה יותר קל לתת סקירה על הכל, כולל פרסום של תקנים ותמיכה נפשית האחד בשני. היום הקבוצה חיה בעצמה. הם חולקים ביחד מניסיונם, כל אחד יכול לעזור לכל אחד. אנחנו מקיימים גם מפגשים מקצועיים, למשל עשינו לאחרונה עם מנהל מחלקת הרדמה שהסביר איך הוא מקבל להתמחות, על מה הוא מסתכל, איך לבנות קורות חיים. בשבילנו זה כמו תוכנית מנטורינג".
סמסון:
דמיטרי:
בשיתוף ארגון מסע