לפני 148 שנים הקימו בני משפחת ברמן את המאפייה הביתית הראשונה ברובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים, והיום היא מאפייה מתועשת, הנחשבת לאחת הגדולות והמובילות בארץ.
"אני גאה שהצלחתי לשמר בעשר אצבעות את המסורת, ושמח לשמוע את התגובות של המבקרים בעקבות המגוון העצום שיש לנו להציע", אומר יצחק ברמן, המנהל ובעל השליטה במאפייה, שגאה במסורת המשפחתית מאז החלה סבתא רבתא שלו, בובה קרשא, להפעיל את העסק המשפחתי.
ברוח הזמן, המאפייה מציעה מגוון עשיר של לחמים - לחמים מדגנים שונים, לחמים דלי קלוריות, לחמי מחמצת, חלות, פיתות, לחמניות ומגוון גדול של עוגות ועוגיות.
"היום אנחנו משתמשים ב־3,000 טונות קמח בחודש", מתאר יצחק את היקף פעילות המאפייה, "מ־1992 ועד 2006 עברנו מהפכה, לציוד חדיש וממוחשב. בכל שלוש דקות מסתיימת לישת 250 ק"ג בצק, יש לנו חמישה קווי ייצור שעובדים בו בזמן, וכל קו מייצר 5,000-3,000 כיכרות לחם ו־16 אלף לחמניות בשעה, וכ־100 אלף פיתות ביום".
בד בבד, רכשה מאפיית ברמן ב־2001 את פעילותה של מאפיית ודש ברמת השרון, וכן את מאפיית "לחם הארץ" המתמחה בסוגי לחם מיוחדים. יצחק: "המאפיות עובדות שישה ימים בשבוע, כולל לילות, למעט פסח, שבתות וחגים, וכן משווקות באמצעות כ־100 משאיות בכ־3,500 נקודות חלוקה בכל רחבי הארץ. מאז ומתמיד היינו מגויסים בשעות חירום".
עם זאת, גל ההתייקרויות לא פסח על המאפיות המתועשות מאחר שהממשלה אינה מעדכנת את מחירי הלחמים המפוקחים על פי עלויות מחירי חומרי הגלם ועלויות נוספות. "אנחנו רוצים להאמין שהממשלה תתקן את יחסה לענף כה חיוני", אומר יצחק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו