"ישראל היום" מציג: מוסף מיוחד על אחת המדינות המרתקות בעולם

טיול בטוקיו לאחר הקורונה • ראיון עם שגריר יפן בישראל • שיאי הטכנולוגיה של תעשיית הרכב היפנית • איך מיצרים חרב קטאנה אמיתית • והטעמים הכי אותנטיים שאתם לא מכירים • הכל ביום רביעי במוסף מיוחד של "ישראל היום"

טוקיו, יפן, צילום: גטי אימג'ס

"ישראל היום" שמח לבשר על יציאתו של מוסף יפן שיחולק ב־20.7.22 ברחבי הארץ.

יפן היא מדינה מרתקת והמוסף יעסוק בנושאים שונים הקשורים אליה - החל מיחסי ישראל-יפן, דרך התרבות העשירה ועד האוכל הייחודי שידוע בטיבו בכל העולם. במדינה מושרשת מסורת עתיקה שמשגשגת לצד חדשנות שמופגנת בה. אלו מומחשים היטב בזמן ביקור בה. היינו בין התיירים הישראלים הראשונים שחוזרים אל הנופים והמראות לאחר סגר הקורונה הארוך ונספר בכתבה מיוחדת על המקומות, המראות והניחוחות שחווינו - כולל טיפים למבקרים ביפן בפעם הראשונה.

על השפעות הסגר והפתיחות ההדרגתית, שוחחנו עם שגריר יפן בישראל, מר מיזושימה קואיצ'י. שמענו ממנו על המצב ביפן, על הנקודות המחברות בין שתי הארצות הרחוקות ועל יחסים דיפלומטיים אוהדים הנמשכים כבר 70 שנה.

טירת אוסקה. אחת הטירות הגדולות והמשמעותיות ביפן , צילום: GettyImages
צילום מסך ממשחק אנימה או מחשב,
שגריר ישראל באו"ם לשעבר דני דנון ושגריר יפן בישראל מיזושימה קואיצ'י, צילום: אורן כהן

יצאנו גם לסקור את תעשיית הרכב היפנית, תוך התמקדות באחת החברות הוותיקות והמשמעותיות במדינה. ההיסטוריה הענפה של מיצובישי, גם אצלנו, היא דוגמה מרתקת ליכולת היפנית לשמור אמונים לעקרונות האיכות המוטמעת בתרבותה וגם לחדש ולזהות את הצורך הבא. אצל חברת ענק כמו מיצובישי, הדבר מוצא ביטוי בתחומים נוספים ולא פחות מרתקים, מעבר לתחום הרכב. בכתבת הטכנולוגיה אנו סוקרים את השיאים אליהם הגיעה התעשייה היפנית. תחומים כמו רובוטיקה ובינה מלאכותית, הם חלק מהמציאות היום-יומית ביפן.

את שורש אומנות היצירה היפנית אפשר להבין היטב כשנוגעים בחרב קטאנה אותנטית. כלי הנשק הזה, שהשימוש בו נע על פני מאות שנים, הוא כולו מלאכת מחשבת בעידן בסיסי למדי. מתנורי החול והפקת המתכת הייחודית, דרך הכנת הלהב ועד ההחלקה האחרונה שלו. תהליך של חודשים רבים, שבסופו כלי ייחודי המשלב בתוכו תכונות שונות.

שוק יפני, צילום: רויטרס
פסטיבל אוכל בעיר נאקאטוסה ביפן, צילום: רויטרס
צופים בזיקוקים במהלך פסטיבל בנמל יוקוהמה, יפן, צילום: אי.אף.פי

ואם כבר יפן, אז צריך גם טעמים וניחוחות בהתאם. אבל במקום להרים את טלפון ולהזמין שוב סושי, אנחנו לוקחים אתכם למסע בין בין טעמים וטכניקות יפניות מוכרות פחות. ואל דאגה, יש גם מתכונים, כך שתוכלו בקלות יחסית, לצאת למסע יפני קטן משלכם במטבח הביתי.

קריאה נעימה!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר