הם אדומים, הם קטנים, הם עסיסיים והם טעימים - תותים, אנחנו בשיא העונה שלהם וזה בדיוק הזמן להכין מהם מטעמים. אפשר לשלב אותם בסלטים, בשייקים ובעוגות, לצפות אותם בשוקולד או פשוט לאכול אותם כמו שהם. לתותים יש גם יתרונות בריאותיים לא מעטים, הם בעלי ריכוז גבוה של ויטמין C, נוגדני חמצון המסייעים לגוף ועוד.
במדור זה אגיש לכם שלושה מתכונים שונים המכילים תותים: רולדת שוקולד עם קצפת ורודה ותותים, עוגה בחושה עם תותים וקינוח בכוס עם תות, כמובן.
לממהרים
רולדת שוקולד ותותים
רולדה חומה עם קצפת ורודה ותותים טריים, יפה, טעימה ופשוטה להכנה. אני מבטיח שתקבלו עליה לא מעט מחמאות. טיפ קטן: חשוב להכין את הרולדה מביצים בטמפרטורת החדר - כך יתקצר זמן ההקצפה. המתכון מתאים לתבנית אפייה ביתית. דרגת קושי: קלה.
רולדת שוקולד ותותים. יפה, טעימה ופשוטה להכנה // צילומים וסטיילינג: איתיאל ציון
החומרים לרולדת השוקולד:
√ 4 ביצים בגודל L
√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
√ 1 כפית תמצית וניל איכותית
√ 90 גרם (1/2 כוס + 1/2 1 כפות) קמח לבן מנופה
√ 15 גרם (1 כף) אבקת קקאו
√ 1/2 כפית אבקת אפייה
√ 1 ראש כפית מלח
√ 1 כף שמן קנולה
לקצפת הוורודה:
√ 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
√ 2 כפות סוכר
√ 1 כפית תמצית וניל איכותית
√ צבע מאכל אדום לפי הצורך
√ 1/2 1 כוסות של תותים חתוכים לקוביות
לקישוט:
√ אבקת סוכר
מכינים את הרולדה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור אפייה בנייר אפייה. במיקסר מקציפים במהירות בינונית במשך 7 דקות את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר. עוצרים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה באמצעות מרית או לקקן את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח, ולבסוף את השמן. יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת, משטחים אותה ומכניסים לתנור לכ־7 דקות. מוציאים ומצננים היטב.
מכינים את הקצפת הוורודה: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, תמצית הווניל וצבע המאכל (מתחילים בטיפה ומוסיפים עד קבלת הצבע הרצוי) עד שמתקבלת קצפת יציבה.
מרכיבים את הרולדה: מנתקים את בצק הרולדה מנייר האפייה והופכים לצד השני, מורחים את הקצפת ומפזרים מעל את התותים. יוצרים מעין מכפלת קטנה בצלע האורכית הקרובה אליכם בעזרת הידיים ומגלגלים. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
למתפנקים
עוגה בחושה עם תותים
עוגה בחושה מושלמת לצד הקפה. זוהי לא עוגה בחושה רגילה, כי היא מחביאה בתוכה שלושה מרקמים שונים וטעמים יוצאי דופן. תערובת העוגה מכילה גבינה, מה שהופך אותה לעסיסית ולנימוחה יותר והיא מכילה תותים טריים - שאפשר להחליף בכל פרי אחר או אפילו בתותים קפואים - וקראמבלס שקדים עם פניני סוכר. המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ. דרגת קושי: בינונית.
עוגה בחושה עם תותים. במרקם עסיסי ונימוח // צילומים וסטיילינג: איתיאל ציון
החומרים לקראמבלס:
√ 50 גרם (1/3 כוס) קמח
√ 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
√ 50 גרם חמאה רכה
√ 50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
לעוגה:
√ 160 גרם חמאה רכה
√ 320 גרם (1/2 1 כוסות + 1 כף) סוכר
√ 3 ביצים בגודל L
√ 320 גרם גבינה לבנה 9%
√ 290 גרם (2 כוסות + 1 כף) קמח
√ 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
√ 2 כפיות תמצית וניל
√ 250 גרם (1/2 קופסה) תותים שטופים ונקיים מהגבעולים, חצויים
√ 50 גרם פניני סוכר (לא חובה)
לקישוט:
√ אבקת סוכר
מכינים את הקראמבלס: במיקסר עם בוחש גיטרה מערבבים את כל חומרי הגלם עד שמתקבלת תערובת פירורית (עד שהחומרים כמעט מתאחדים לבצק). מקררים עד השימוש.
מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החמאה, הסוכר והביצים ומוסיפים חצי מכמות הגבינה. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ואת יתרת הגבינה. מוסיפים את תמצית הווניל וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה, ללא גושים. יוצקים את התערובת לתבנית עד מחצית הגובה, מניחים את התותים בשכבה אחידה מעל התערובת וממשיכים למלא ביתרה. מיישרים ומפזרים מעל את הקראמבלס ופניני הסוכר. אופים 45-50 דקות עד מבחן הקיסם (קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים). מצננים מעט את העוגה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
למשקיעים
קינוח מוס שוקולד לבן, קולי תות ושטרויזל
קינוח חגיגי בכוסות אישיות שתמיד כיף לסיים בו ארוחה טובה. זהו קינוח בעל ארבעה מרקמים מושלמים, שאחד מהם הוא קולי תות, כשקולי הוא רוטב חלק של פרי. המתכון מתאים ל־10 כוסות בנפח 140 מ"ל. דרגת קושי: קשה.
מוס שוקולד לבן, קולי תות, שטרויזל וקצפת. ארבעה מרקמים בכוס אחת // צילומים וסטיילינג: איתיאל ציון
החומרים לשטרויזל:
√ 40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
√ 20 גרם (2 כפות) סוכר
√ 40 גרם (1/4 כוס פחות 1 כף) סוכר דמררה
√ קורט מלח
√ 40 גרם (1/4 כוס + 1 כפית) קמח לבן
√ 60 גרם (1/2 כוס + 1 כף) אבקת שקדים
לקולי התות:
√ 35 גרם סוכר
√ 4 גרם פקטין
√ 250 גרם מחית פרי תות
√ 1 כף דבש
למוס השוקולד הלבן:
√ 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
√ 80 גרם שוקולד לבן
לקצפת:
√ 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
√ 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
√ 1 כף סוכר
מכינים את השטרויזל: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. במעבד מזון מערבבים בפולסים את כל חומרי השטרויזל עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ל־10-15 דקות עד הזהבה ומצננים היטב.
מכינים את הקולי: מערבבים את הסוכר עם הפקטין. בסיר קטן מבשלים את מחית הפרי והדבש עד חום שפתיים. מוסיפים את הפקטין והסוכר וממשיכים בפעולת הבישול עד רתיחה. מסירים מהאש ומכניסים למקרר.
מכינים את מוס השוקולד הלבן: בסיר קטן מחממים 125 מ"ל שמנת מתוקה עד רתיחה. מניחים את השוקולד הלבן בקערה, מוזגים מעל את השמנת, מערבבים עד אחידות ומקררים.
במיקסר מקציפים את יתרת השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת רכה, מקפלים פנימה את תערובת השוקולד הלבן ומעבירים לשק זילוף.
מרכיבים את המנה: מניחים בכל כוס כף שטרויזל (כ־20 גרם לכוס), מזלפים עד מחצית גובה הכוס ממוס השוקולד הלבן ומכניסים למקרר לפחות לשעה. מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוציאים את הכוסות מהמקרר, מוסיפים לכל כוס כפית מהקולי ומזלפים מעל מהקצפת.
shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו