כחלון מנסה את מזלו בציונות הדתית, מרצ יביאו תמונה מהמוקטעה, ישראל ביתנו וש"ס ממשיכות להתקוטט במה שמציף קונספירציות, לוי־אבקסיס מחכה לקשב של הציבור לנושאים החברתיים, אלי ישי זקוק לנס ופייגלין עם חרדים, חילונים והרבה לגליזציה מצפה להיות הפתעת הבחירות.
חודש לפני הבחירות הזרקור מופנה אל המפלגות הקטנות, אלו שעם מעט מאוד מנדטים וגיליוטינה בדמות אחוז החסימה יכולות לקבוע את תוצאות הגושים ואת זהות הממשלה.
ברשימת המפלגות שנמצאות על הקו המסוכן נמצאים גשר של אורלי לוי־אבקסיס, כולנו, ישראל ביתנו, וגם מרצ, פייגלין ואלי ישי.
ישראל ביתנו וש"ס ממשיכות להתקוטט, אביגדור ליברמן // צילום ארכיון: יהודה בן יתח
המשותף לכולם הוא שכחלק מקמפיין הבחירות הם מחויבים לומר כי "על פי הסקרים שאנחנו מחזיקים בידינו, אנו עומדים על בין חמישה לשבעה מנדטים". המציאות, כך נראה, תהיה אחרת לחלוטין.
מי שנמצאת במומנטום זו מפלגת זהות של משה פייגלין, שלאחרונה גם עברה את אחוז החסימה בסקר "ישראל היום" בשיתוף i24NEWS. כמעט בכל מערכת בחירות יש מפלגות אווירה, או הצבעת מחאה בסגנון "שינוי" של טומי לפיד. ב"זהות" לא נרתעים מהפוזיציה הזו. "אתם תקראו לזה מפלגות אווירה, אנחנו נקרא לזה הפתעת הבחירות", אמר מספר שתיים ברשימה, הרב חיים אמסלם.
התחזקותה של זהות מדאיגה את הליכוד. "פייגלין מסוכן ואי אפשר לדעת אם יתמוך בנתניהו להרכבת הממשלה", אמר ל"ישראל היום" בכיר במפלגה. "יהיה קשה מאוד לעבוד איתו אבל בכל מקרה הוא לא ימין".
"פייגלין מסוכן" // צילום ארכיון: דודי ועקנין
במפלגת גשר של אורלי לוי־אבקסיס, שהיתה בשלב מוקדם הפתעת הבחירות, נלחמים כעת בסקרים שמעניקים לה מספר מנדטים שלא עובר את אחוז החסימה. במפלגה מקווים כי עד לבחירות ישוב סדר היום לדבר על הנושאים החברתיים, ושם יימצא להם מקום. "בגלל המלצות היועמ"ש וקרב הגנרלים שכחו את הבריאות, החינוך, הרווחה. כאילו גורלה של המדינה מנותק ממצב האזרחים", אמרה אמש לוי־אבקסיס בחברת החדשות.
שר הביטחון לשעבר אביגדור ליברמן מנסה לירות לכמה כיוונים, כשהוא מסתמך על כהונתו במשרד הביטחון ומוסיף לזה קמפיין נגד החרדים. למרות זאת, הוא לא מצליח להתרומם מעל אחוז החסימה, אך במפלגה לא מוטרדים. "הסקרים הם אינטרנטיים ונערכים בעברית. ה'בייס' שלנו הוא הקהל הרוסי המבוגר, שלא נספר שם", טוענים במפלגה.
זנדברג במוקטעה
בשבוע שעבר התרוצץ ברשתות החברתיות קטע מהתוכנית "פולישוק", שהראה שיח בין נציג המפלגה החילונית לנציג המפלגה החרדית המסכמים ביניהם, בסוד, לתקוף זו את זו כדי לקושש עוד מצביעים. הקטע הזה צף אחרי שדרעי תקף את מצביעיו של ליברמן באשדוד על מכירת חזיר וחשש מעולים שאינם יהודים, וליברמן השיב מתקפה משלו נגד דרעי. ברקע ידועה החברות רבת השנים בין השניים, ונטען כי שני הצדדים מנסים לחזק זה את זה. בישראל ביתנו ובש"ס כמובן טוענים כי מדובר בתיאוריה מופרכת.
בכולנו מקווים כי סדר יום הביטחוני המובל על ידי גנרלים יוחלף בסדר יום חברתי, אך לא מסתפקים בזה. שם יוצאים לקמפיין שנועד לקושש קולות מהימין, ובסוף השבוע הצהיר כחלון ב"ישראל השבוע" שאם הוא יתרסק "גוש הימין יתרסק", במה שנתפס בין איום והפחדה לבקשת עזרה וסיוע.
שמאל מובהק, תמר זנדברג // צילום: אורן בן חקון
במרצ ממשיכים לחדד את היותם השמאל הישראלי המובהק, והיום ייצאו במפלגה למוקטעה להביא בעיקר תמונות עם אבו מאזן ושיח על שלום. במרצ רואים את ההתבטאויות של אנשי כחול לבן שיפנו לליכוד אחרי הבחירות, ומבקשים לחדד כי הם יהיו אלה שינתבו את המפלגה אל דרך השמאל.
במפלגת יחד של אלי ישי זקוקים לנס. אחרי שהחיבורים עם מפלגות הימין לא צלחו, החליטו לרוץ לבד ומאז הם רחוקים מאחוז החסימה. השבוע ינסו להשיק קמפיין, ולהגיע אל השטח. ההערכה היא כי בשבועות הקרובים יגבר על ישי הלחץ, בעיקר מצד ראש הממשלה, להסיר את מועמדותו כדי לא לאבד קולות לימין.
בהכנת הכתבה השתתף דן לביא
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו