לאחר פיזור הכנסת: נתניהו פיטר את השרים בנט ושקד

רה"מ הודיע שהוא מפטר את שרי החינוך והמשפטים, אחרי שביקש מפרץ ומסמוטריץ' לדרוש את פיטוריהם והם סירבו • הסיבה למהלך אינה ברורה • בנט ושקד: "כל מה שעשינו היה לטובת מדינת ישראל, מודים על הזכות שנפלה בחלקנו" • אתמול דווח שנתניהו מתכנן שינויים בממשלת המעבר

נתניהו, בנט ושקד // אורן בן חקון ויוסי זליגר

לאחר שבשבוע שעבר פוזרה הכנסת, ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט היום (ראשון) לפטר את שר החינוך נפתלי בנט ושרת המשפטים איילת שקד. בנוסף השניים פוטרו למעשה גם מתפקידם בקבינט. 

השרים בנט ושקד הגיבו למהלך המפתיע, ואמרו: "אנו מודים מעומק הלב לציבור הישראלי על הזכות הנדירה שנפלה בחלקנו לשרת אותו בתפקידינו כשרי החינוך והמשפטים. כל שעשינו היה למען טובת מדינת ישראל ואזרחיה. נעביר בצורה סדורה את המשרדים שבראשם עמדנו לידי השרים שיחליפו אותנו, על מנת לקיים תפקוד רציף וטוב של משרדי החינוך והמשפטים, וכדי ששנת הלימודים הבאה תיפתח כסדרה".

מקורב לשניים מסר בתגובה כי הצעד מעיד על אובדן שיקול הדעת מצד נתניהו, ומטיל ספק בכשירותו להמשיך למלא את תפקיד ראש הממשלה. 

לפני שנתניהו פיטר את השניים, הוא ביקש מהרב פרץ ומסמוטריץ' בישיבת ראשי הקואליציה שידרשו את פיטוריהם של השניים, אך השניים סירוב, ונתניהו פיטר אותם בעצמו. בנוסף, נתניהו הציע את תיק המשפטים ליריב לוין שסירב להצעה. לוין הבהיר: "לא אכהן כשר המשפטים במינוי זמני".

בכיר "כחול לבן", יאיר לפיד, הגיב בטוויטר למהלך: "‏נתניהו פיטר את בנט ושקד כי: 1. הוא פחד שיעשו עבודה רעה? 2. הוא פחד שיעשו עבודה טובה? 3. כבר לא אכפת לו מכלום. 4. כל התשובות נכונות". 

ברקע לפיטורי השר בנט, שוחח נתניהו עם סגן שר החינוך מאיר פרוש (יהדות התורה) ועדכן אותו שלאחר 48 שעות מאז הודעת הפיטורין, יתקיים משאל טלפוני בין השרים על מנת למנותו שוב לסגן שר.

אמש פורסם בחדשות 13 כי נתניהו שוקל שורת שינויים בהרכב ממשלת המעבר לקראת הבחירות. על פי הדיווח נתניהו שקל לפטר את נפתלי בנט ושקד כדי למנות שני שרים מהליכוד. ובמסגרת המלחמה המתוכננת בליברמן על הקול הרוסי זאב אלקין ימונה כנראה לשר הקליטה. על פי הדיווח גם  גלנט צפוי להשתדרג. בסביבתו של ראש הממשלה בחרו שלא להתייחס לדיווח.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר