חבר הכנסת האלוף במיל' טל רוסו הודיע היום (שני) כי לא יתמודד על מקום ברשימת העבודה וכי הוא מסיר את מועמדותו מרשימת המפלגה לכנסת ה-22. רוסו הצטרף למפלגה לפני כארבעה חודשים בלבד, ואף שקל להתמודד על תפקיד היו"ר בפריימריז הקרובים, והסכים אף לוותר על השריון במקום השני.
"נכנסתי לפוליטיקה לפני כארבעה חודשים עם תוכניות גדולות לשינוי במפלגת העבודה ולא פחות מכך, במדינת ישראל", כתב רוסו בפוסט בעמוד הפייסבוק שלו. "במציאות שאליה נקלענו, בחירות מוקדמות ובחירת יו"ר למפלגה בפרק זמן כל כך קצר אינן מאפשרות לי לעשות את הדברים כפי שקיוויתי. איני רוצה להיות שותף לקרבות הירושה, ועל כן אני מסיר את מועמדותי לתפקיד היו"ר ומהרשימה לכנסת ה-22.
"אני מאחל ליו"ר שייבחר להוביל את המפלגה להיות אלטרנטיבה שלטונית בעתיד, ומודה לחברי המפלגה ולכלל הציבור על התמיכה הרחבה, לאורך הדרך הקצרה והאינטנסיבית שעברנו. אמשיך לפעול לטובת הציבור בדרכים אחרות. בהצלחה לכולנו. שלכם, טל רוסו".
יו"ר העבודה, ח"כ אבי גבאי, הגיב: "״הייתה לי הזכות להכיר ולהיות עם טל בתקופה שלפני ואחרי הבחירות. מרגע שהצטרף, טל עבד ועבד בלי הפסקה. הגיע לכל מקום שבו יכל להשפיע ולדבר עם הציבור. שום גינוני כבוד ומעמד. עבודה וערכים נטו. עצוב שאיש נפלא כמו טל יוצא מהפוליטיקה. אני מקווה שיחזור לפעול במסגרת הציבורית".
רוסו בן ה-59 נהפך לאחד השמות הבולטים במפלגה. במסגרת המו"מ שהתנהל בין יו"ר המפלגה אבי גבאי לראש הממשלה בנימין נתניהו על הצטרפות לממשלה, ערב פיזור הכנסת ה-21, הוצע לרוסו לשמש סגן שר הביטחון.
"אמשיך לפעול לטובת הציבור בדרכים אחרות". חבר הכנסת הפורש טל רוסו // צילום: אורן בן חקון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו