הנשיא ראובן (רובי) ריבלין ויו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, נפגשו היום (רביעי) בניסיון להביא לפתרון המשבר הפוליטי ולהקמת ממשלת אחדות. השניים שוחחו במשך קרוב לשעה, כשעל פי ההערכות ליברמן ביקש מריבלין הבהרת פרטים בנוגע למתווה שהציג לליכוד וכחול לבן.
השניים שוחחו גם על אתגרי השעה, ובין היתר בסוגיות הביטחון והלחימה העומדות במרכזו של סדר היום במדינה. השניים הסכימו כי לאור ההחלטות המשמעותיות העומדות לפתחה של ממשלת ישראל בתקופה הקרובה, עליה להיות יציבה ורחבה ככל הניתן וזאת, בין היתר, לנוכח המצב הביטחוני והכלכלי. כמו כן, הסכימו השניים כי על ממשלה שכזו לכלול את שתי המפלגות הגדולות כמרכיבים המרכזיים בה.
צילום: עמי שמיר
בנוסף, שוחחו השניים כאמור גם על המתווה שהציע הנשיא לנתניהו ולגנץ, אשר בבסיסו מספר עקרונות הדורשים סיכום מדויק בין שני הצדדים. הנשיא חזר באוזני ח״כ ליברמן על פרטי המתווה, כפי שהציגם בפני הציבור, והדגיש כי הוא נכון לעמוד לרשות הצדדים בכל הבהרה נוספת שתידרש לטובת הקמת ממשלה, מהר ככל הניתן.
לאחר ששמע את הבהרות הנשיא לגבי המתווה המועדף עליו, צפוי ליברמן להיפגש מחר עם בני גנץ ובנימין נתניהו, כל אחד בנפרד, זאת במטרה לקדם את המשא ומתן בין הצדדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו