בצל הסערה: איל ינון יגיש את חוות דעתו ביום ראשון

חוות הדעת בחסינות נתניהו תוגש ליו"ר הכנסת בתחילת שבוע הבא • אם אדלשטיין לא יאשר את כינוס הוועדה המסדרת - כחול לבן תפעל להדחתו

ינון יגיש את חוות דעתו // צילום: דודי ועקנין

על רקע חשיפת המידע כי יועמ"ש הכנסת איל ינון נמצא ברשימת עד תביעה בתיקי נתניהו, יגיש ינון ביום ראשון ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין את חוות הדעת המשפטית בנושא סמכויותיו למנוע מיו"ר הוועדה המסדרת ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן) לכנס את הוועדה שתדון בבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו להעניק לו חסינות מפני העמדה לדין כל עוד הוא חבר כנסת.

אדלשטיין פנה בתחילת השבוע ליועמ"ש וביקש ממנו לחוות דעתו בשאלה אם הוא חייב לאפשר את כינוס ועדת הכנסת, זאת על רקע חוות הדעת של ינון בה קבע כי העובדה שהכנסת נמצאת בפגרת בחירות איננה צריכה למנוע מועדת הכנסת ומליאתה לדון בבקשת החסינות של נתניהו. 

מלשכת יו"ר הכנסת נמסר כי כבר ראשון יפרסם אדלשטיין את החלטתו אם חוות הדעת של היועמ"ש מקובלת עליו והוא יפעל לפיה. גורם בכיר בסיעת כחול לבן אמר אמש כי "אם אדלשטיין לא יודיע ביום ראשון כי הוא מאשר את כינוסה של הוועדה המסדרת כדי לאשר הקמת ועדת הכנסת, ניאלץ להתחיל לפעול להדחתו ולבחירת יו"ר אחר במקומו".

עוד בנושא:

"הליך מזוהם ופסול": יועמ"ש הכנסת - עד תביעה בתיקי נתניהו

סערת איל ינון: "קליקה משפטית נגד רה"מ"

ח"כ זוהר: "חוות הדעת של ינון גוזרת שבקשת החסינות לא תאושר"

בכוונת כחול לבן להעביר לאדלשטיין מכתב עליו יחתמו נציגי סיעות המייצגות 65 ח"כים (כחול לבן, הרשימה המשותפת, ישראל ביתנו, העבודה-גשר, והמחנה הדמוקרטי) ובו דרישה לכנס את מליאת הכנסת לבחירת יו"ר חדש.  אדלשטיין יהיה חייב להיענות לדרישתם, אך יוכל לעכב בכמה ימים את כינוס המליאה שכן כיו"ר הוא הקובע את לוח הזמנים בדיוני הכנסת.

אדלשטיין משמש כיו"ר בפועל של הכנסת ה-22, ולכן אין צורך ברוב של 90 ח"כים להדחתו מתפקידו כפי שנקבע בתקנון, אלא די בכך שכחול לבן יחד עם המפלגות האחרות שתומכות במהלך יציעו מועמד ליו"ר הכנסת שיזכה ברוב בהצבעה במליאת הכנסת. המועמד של כחול לבן לתפקיד יושב ראש הכנסת הוא ח"כ מאיר כהן.

"כחול לבן לפעל להדחתו" // צילום: אורן בן חקון

כאמור, יו"ר סיעת הליכוד בכנסת ח"כ מיקי זוהר טוען כי השיקולים שהנחו את ינון בחוות דעת שהכין בעניין הדיון בועדת הכנסת בנושא חסינות נתניהו מבהירים שהסוגיה איננה פרוצדורלית אלא מהותית. 

במכתב ששיגר אתמול לינון ציין זוהר כי "ידעת היטב בזמן ניסוח חוות הדעת שכל מטרתם של חברי האופוזיציה להקמת ועדת הכנסת הינה דיון לשם דחיית בקשת נתניהו לחסינות, שכן הן הכריזו מראש כי יתנגדו לבקשתו". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר