אשכנזי: "במקום נתניהו הייתי נוהג אחרת"

שר החוץ התייחס בגל"צ להתנהלות נתניהו בגיבוש הסכמי השלום • על הריאיון של ראש המוסד מאמש: "הוא לא צריך לעסוק בפוליטיקה"

"נצא מהסגר בצורה מסודרת" // צילום ארכיון: אייל מרגולין - ג'יני // "נצא מהסגר בצורה מסודרת"

שר החוץ גבי אשכנזי, שלא הצטרף לטקס חתימת הסכמי השלום עם איחוד האמירויות ובחריין בבית הלבן השבוע, ביקר היום (חמישי) את התנהלותו של ראש הממשלה נתניהו ואמר: "במקומו הייתי נוהג אחרת". הדברים, שנאמרו במסגרת ראיון לגל"צ, הגיעו על רקע השיח שטוען כי נתניהו מידר את אשכנזי ואת רה"מ החליפי ושר הביטחון בני גנץ מגיבוש ההסכמים.  

אשכנזי, שבכל זאת חתם על ייפוי כוח שאפשר לנתניהו לחתום במקומו על ההסכמים, הוסיף: "מהרגע שבחר (נתניהו) לנהוג כך, לא ראיתי הבדל גדול אם אמחא כפיים בארץ או בבית הלבן. בחרתי לעסוק בקורונה ובמה שכרוך בהסכם".

עוד אמר: "אנחנו בתמונה לגבי הסכמים עם מדינות נוספות. דיברתי עם העומאנים ועם מדינות אחרות. אין שום סיבה שלא אסע לטקס החתימה עם סעודיה".

אשכנזי התייחס לשאיפות הפוליטיות שהביע ראש המוסד יוסי כהן אתמול בחדשות 12: "מי שנמצא בשירות המדינה לא צריך לעסוק בפוליטיקה, אלא בתפקיד שלו. הוא לא ראש המוסד הראשון שכבר מזמן לא חשאי".

בנוגע לסגר שייכנס לתוקפו מחר: "היה הכי קל לכולנו לסגור הכול, אבל אנחנו מאפשרים לנהל את הכלכלה באופן שיצמצם את התחלואה, אך יאפשר לאנשים לשרוד. נצא מהסגר בצורה מסודרת, בניגוד להתנהלות השגויה בפעם הקודמת. נשוחח על האופן שבו נעשה זאת בשבוע הבא. כבר החלטנו שנחזור מהמצב הזה לרמזור".

לשאלה האם פתיחת שנת הלימודים ב-1 בספטמבר הייתה טעות, טען כי ההחלטה הייתה נכונה לשעתה. לדבריו, רק לאחר מכן התברר שהתחלואה במוסדות החינוך הולכת וגדלה – ולכן הוחלט לסגור אותם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר