סמוטריץ' מתייצב לצד הח"כים הערבים: "אם ככה נראית הפקת לקחים - מצבנו רע"

תגובות רבות להתנהלות המשטרה במהלך ביקור רה"מ • יו"ר מפלגת הציונות הדתית אמר: "כלום לא יכול למנוע מחברי כנסת לבצע את תפקידם"

סמוטריץ' ויזבק. תגובה מפתיעה // צילום ארכיון: אורן כהן, אורן בן חקון // סמוטריץ' ויזבק. תגובה מפתיעה

הגעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו היום (רביעי) לעיר נצרת עוררה תגובות רבות, בעיקר לאור הדיווחים כי במהלך המחאות שקדמו לביקור נעצרו מספר ח"כ מהרשימה המשותפת.

ח"כ בצלאל סמוטריץ' צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "זה לא סוד שאני סולד ממרבית פעולותיהם של חברי הכנסת מהרשימה הערבית. אבל, הם ח"כים ונמצאים תחת חוק חסינות חברי הכנסת ושום דבר לא יכול למנוע מהם לבצע את תפקידם. אם ככה נראית הפקת לקחים המצב שלנו רע מאוד".

סמוטריץ' ויזבק. תגובה מפתיעה // צילום ארכיון: אורן כהן, אורן בן חקון
סמוטריץ' ויזבק. תגובה מפתיעה // צילום ארכיון: אורן כהן, אורן בן חקון

ח"כ היבא יזבק, שעל פי הדיווחים נעצרה על ידי המשטרה צייצה: "זו היבא, מתחנת המשטרה. בניגוד לדיווח לא נעצרתי, למרות שהמשטרה הייתה אלימה גם כלפי. היועצים שלי עלאא ועמאר נעצרו. אלימות המשטרה היתה פרועה ומטורפת. ביבי מסיים את דרכו הפוליטית בבושה וקלון".

ח״כ עאידה תומא-סלימאן הגיבה לנאום נתניהו ואמרה כי מדובר ב"ניסיון עלוב לקושש קולות מהציבור שנגדו הסית במשך שנים. בדרך לנאומו הוא נתקל בהתנגדות האמיתית של החברה הערבית - שרואה בו איום, ולא שותף שלה. נתניהו - הנאומים וההבטחות הריקות שלך לא יעזרו. הציבור הערבי מבין טוב מאוד שאתה לא שותף שלו, ושהמטרה הפטריוטית שלנו היא להפיל אותך".

ממשטרת ישראל נמסר: בטרם הגעת רה"מ לביקור בעיר, החלה מחאה של עשרות מפגינים. במהלך המחאה פונו מהציר ארבעה חברי כנסת שחסמו את נתיב השיירה וסירבו לפנותו למרות בקשות חוזרות ונשנות של השוטרים. נמשיך לאפשר את חופש המחאה לכל אדם בגבולות החוק אולם לא נאפשר הפרת הסדר הציבורי בניגוד לחוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר