מה בתעמולה: מה שטוב לג'אז רע לקמפיין

יו"ר מרצ ממשיך לנגן את התו הצורם שנפלט לו במהלך הריאיון אצל אילה חסון ומתבצר עוד יותר בעמדה המצדדת בבית הדין בהאג

כשלמדתי ג'אז בבית הספר רימון, הסביר לי אחד מהמורים לאלתור מה עושים כשטועים באמצע הופעה: "פשוט תחזרי על התו הצורם שוב ושוב, בכל מיני משפטים. תדגישי אותו. זה יהפוך מפדיחה איומה לאמירה". אותו שיעור ואותו מורה השאירו בי רושם. 

נראה שגם ח"כ ניצן הורוביץ נכח בשיעור ההוא, ולא שמתי לב. יו"ר מרצ הוא תלמיד מצטיין, מיישם את מה שלמד. במוצ"ש האחרון, בתוכנית "המטה המרכזי" של אילה חסון בערוץ 13, שאלה אותו המראיינת אם לדעתו חצו בהאג קו אדום כשהחליטו לפתוח בהליכים פליליים נגד מדינת ישראל בשל _____ (השלימו בעצמכם).

הורוביץ ענה: "מה שהוא קו אדום בעינינו, הוא שאין מו"מ עם הפלשתינים ובונים התנחלויות כאילו אין מחר, ואז מתפלאים שיש צעדים. הפתרון בעינינו הוא לא להגיד שהאג אנטישמי, אלא לקדם את המו"מ עם הפלשתינים ולהגיע להסדר. אנחנו בעד לשתף פעולה עם בית הדין ולא להתנגח איתו". כששאלה אותו חסון בנוגע למבצע צוק איתן, ואם לדעתו לא היה צה"ל צריך להגיב על ירי רקטות על אוכלוסייה אזרחית, השיב, "להחלטה הזו היה מקום, אני אומר את זה בצער גדול אבל להחלטה הזו היה מקום. אני לא רוצה שישראל תעמוד במצבים האלה. אבל ישראל צריכה לשאול את עצמה מה היא עושה כדי למנוע את זה".

לא יודעת. בואו נראה, אם הערבים מתקיפים אותנו ויורים עלינו רקטות, אז אולי כדאי לצאת מכל המקומות שהם נמצאים בהם? אה, סליחה, את זה כבר עשינו בפעם הקודמת שהקשבנו לשמאל. ועכשיו, כשהם עדיין יורים טילים, מה אתה מציע, ח"כ הורוביץ? לעזוב את שדרות? את ב"ש? רק תגיד. ברור מדבריך שלהישאר ולהגיב זה לא בא בחשבון.

אוקיי, זו היתה טעות באלתור בשידור חי. קורה, טועים. אבל הורוביץ, תלמיד שקדן, קם בבוקר ויישם את מה שלמד. הוא הסביר בתוכניתו של רזי ברקאי בגל"צ ש"מי שגורר את ישראל להאג זה הימין והמתנחלים". באמת? כל החיילים שלחמו בצוק איתן היו מתנחלים? מדהים לגלות. "במקום להאשים את כל העולם בהאשמות מופרכות כמו אנטישמיות ורדיפת ביבי, מוטב שישראל תעשה את הדבר הנכון עבורה - לשתף פעולה עם בית הדין". נדמה לי שיש חוק בארץ נגד עידוד להתאבדות. שמישהו יבדוק.

• • • 

ועוד משהו: אני מבינה שלא יעלה על הדעת שבנט יישב עם לפיד ושסער יישב עם ביבי או להפך. אני מקווה שאתם מבינים שאתם נשמעים כמו ילדים בגן דפנה שלא רוצים לשבת ליד הילד עם הנזלת. ואם אתם חושבים שההתעקשות העקרונית הזו מזמנת לכם עוד מצביעים, אתם טועים. המצביעים שלכם נכנסו מזמן לקומה מרוב שעמום. אם אתם רוצים להעיר אותם עד יום הבוחר, תהיו חייבים

לדבר גם קצת עליהם, לא רק על עצמכם. טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר