יו"ר תקווה חדשה גדעון סער הודיע אתמול (רביעי) בראיון שהעניק לאתר N12 כי ישקול לתמוך בחוק שימנע מראש הממשלה בנימין נתניהו לכהן בתפקידו תחת כתב אישום.
"אני חשבתי שלא נכון לחוקק חקיקה בנסיבות שהיו, שהיתה אז פרסונלית. לא ידעתי איך יתפתח הניסיון של נתניהו לשעבד את המדינה לאינטרסים הפרטיים שלו, יש לו 70 חברי כנסת בקואליציה והוא מדרדר את המדינה לבחירות רביעיות רק כדי לא לקיים את ההסכם שהוא חתם עליו - זה שיעבוד של הליכוד והמדינה לאינטרסים האישיים של נתניהו. אשקול מחדש את עמדתי בסוגיה הזו ואביא את זה בפני חבריי".
צילום: רן שאולי
אולם נראה כי אצלו בבית סער רגיש פחות בכל הנוגע לשמירה על טוהר המידות ולעבירות פליליות. אחרי שבתקווה חדשה נאלצו להודות לראשונה כי טל זילברשטיין, שהורשע ונגזרו עליו חמש שנות מאסר ברומניה, משמש יועץ לקמפיין בשכר, כעת מתברר כי גורם מפוקפק נוסף מכהן בתפקיד בכיר במטה הבחירות של סער.
מדובר במאור אביגל, ממשרד הפרסום אביגל ואברמוביץ' אסטרטגיה, המשמש איש הקמפיין המרכזי במטה תקווה חדשה, ואשר הורשע בעבירות פליליות של שוחד, מרמה והפרת אמונים. הרשעתו של אביגל נוגעת לתקופתו כעוזרו של ראש עיריית לוד לשעבר בני רגב. במסגרת תפקיד זה היטה מכרז לטובת חברת שירותי חניה בתמורה לכ-200 אלף שקלים דמי שוחד. כתב האישום הוגש ב-2014, וההרשעה, על פי הודאתו של אביגל, התקבלה ב-2016. אביגל אף הורשע במרמה ובהפרת אמונים בפרשה נוספת בעיריית לוד, הקשורה להטיית מכרז של חברת מחשבים.
בתקווה חדשה אישרו כי זילברשטיין ואביגל משמשים בתפקידים בכירים במטה הבחירות שלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו