ח"כ בהלול: "העבודה אינה מפלגה ציונית"

ח"כ זוהיר בהלול (המחנה הציוני) עורר אתמול תגובות נזעמות: "הציבור הערבי לא יכול להיות ציוני"

צילום: קוקו // בהלול

ח"כ זוהיר בהלול (המחנה הציוני) עורר אתמול תגובות נזעמות כשאמר בתוכנית "הפטריוטים" בערוץ 20 כי מפלגת העבודה היא לא ציונית, וכי השם שניתן לה בבחירות, "המחנה הציוני", היה שם זמני. לדבריו, "בשם יש קנטרנות כלפי המגזר הערבי, הציבור הערבי לא יכול להיות ציוני".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בהלול הצליח להרגיז את חבריו בפאנל, ששאלו אותו אם הוא אנטי־ציוני, והוא הגיב: "המדינה היא ציונית, אז מה? לאן אלך? אני לא יכול להיות ציוני כי אני ערבי". בהלול הוסיף כי "אני לא אנטי־ציוני. אני מגדיר את המדינה כסיפור הצלחה ואני חושב שזאת מדינה מדהימה. היא אמנם מושחתת והופכת להיות שלטונית, אבל היא עדיין סיפור הצלחה מדהים". כשנשאל בהלול על ידי אחד מחברי הפאנל אם לדעתו צריך לפזר את היהודים בישראל שיחיו בגולה, הוא השיב: "צריך להכיר בעובדה שמדינת ישראל קמה על חורבותיה של פלשתין, ולערבים יש זכות ילידית במדינה וגם להם יש זכויות. איך אפשר להתכחש לעובדה שהיו פלשתינים כאן ונהרסו 500 כפרים?"

הכתבה הכי נקראת היום באתר: מה יהיה הפרס באח הגדול VIP?

יש לציין כי אין זו הפעם הראשונה שבה בהלול משמיע עמדות כאלה. לפני חודשים ספורים אמר כי "אני קודם כל פלשתיני ורק לאחר מכן ישראלי".

צריך להקים ועדה לשיפור קליטת בני העולם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר