אלשיך: "אנחנו לא מייצרים רכילות"

על רקע המתיחות ביניהם, המפכ"ל ומפקד מחוז י-ם ניצב יורם הלוי סיירו בבירה • הלוי על הפרסום אודות סיכול מינויו למפכ"ל: "אף אחד לא מטרפד"

ניצב יורם הלוי והמפכ"ל רוני אלשיך בסיור בירושלים, היום // צילום: משטרת ישראל // ניצב יורם הלוי והמפכ"ל רוני אלשיך בסיור בירושלים, היום // צילום: משטרת ישראל

מפקד מחוז ירושלים ניצב יורם הלוי ומפכ"ל המשטרה רב-ניצב רוני אלשיך ערכו הבוקר (ראשון) סיור בשוק מחנה יהודה בירושלים, במהלכו ניסו לקרר מעט את האווירה המתוחה שנוצרה בשבועות האחרונים סביב הקרב על ראשות המפכ"לות והדיווחים כי המפכ"ל מנסה לטרפד את מינויו של הלוי למפכ"ל.

"אני לא מכיר טענות שמנסים לטרפד את כהונתי", אמר הלוי ואילו אלשיך ציין כי "הלוי ראוי להיות מפכ"ל".

הלוי התייחס לדיווחים ולהדלפות על בדיקת פוליגרף שעבר כביכול שהציבה סימן שאלה על מועמדותו.  "אתם מתעסקים כרגע בדבר הזה. צר לי כי זה פוגע באנשים. זה פוגע בי ובמשפחתי", אמר והוסיף: "זה פוגע בפרטיות שלהם, זה פוגע במשפחה, זה פוגע בסביבה שהם נמצאים בה, ובטח אחרי כל כך הרבה שנים בארגון זה פוגע".

בתשובה לשאלה האם הלוי ראוי להיות מפכ"ל, אלשיך השיב כי "כל קציני משטרת ישראל מפכ"לים ראויים, עתידיים, וברגע שיוכרז שמחליפים מפכ"ל, כל מי שיתמודד יתמודד. אני מניח שגם יקראו לי להגיד את חוות דעתי ואגיד את חוות דעתי. בניגוד לכל מה שפורסם, אנחנו לא מייצרים רכילות ולא שום שיג ושיח בנושא קצינים בכירים בתקשורת ואפילו דוחים את זה בשאט נפש".

לטענת המפכ"ל, מי שעומדים מאחורי הפרסומים האחרונים אלו "בעלי עניין שרוצים להכניס את הדברים לשיח. זה לא נמצא בשיח של משטרת ישראל. אני לא עוסק בזה ולא מתכוון לעסוק בזה", אמר.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר