בהמלצת המומחים: החלפת הטלפון בשעון מעורר רגיל תשפר את היום שלכם

טלפון ליד המיטה פירושו גישה קלה לגלילה אינסופית בלילה ולחצן נודניק מפתה בבוקר • אם אתם רוצים לישון טוב יותר ולקום רעננים אולי כדאי לחזור לשעון המעורר הישן והטוב

שעון מעורר רגיל עדיף מזה שבטלפון שלכם. צילום: yanalya / Freepik

הטלפונים החכמים החליפו כמעט הכל בחיינו: מחשבים, מחשבונים, מצלמות ומפות. אבל כשמדובר בשעון מעורר, אולי כדאי לחזור צעד אחורה.

"השארת הטלפון בחדר אחר תפחית משמעותית את ההסחות משינה, וגם תקטין את הסיכוי לדחיינות שינה", מסבירה ד"ר שליני פרותי, רופאת שינה בבית החולים ג'ון ג'. קוקרן בסנט לואיס.

טלפון ליד המיטה פירושו גישה קלה לגלילה אינסופית בלילה ולחצן נודניק מפתה בבוקר. אם אתם מתכננים לישון טוב יותר או להתעורר מוקדם יותר, צעד קטן ומועיל יכול להיות החלפת הטלפון בשעון מעורר רגיל.

הפסיקו עם הנודניק

התרחיש האידיאלי הוא שלא תצטרכו בכלל את כפתור הנודניק. "באופן אידיאלי, אדם ישן מספיק כך שכשהשעון מצלצל, הוא כבר מוכן להתעורר", אומרת ד"ר פרותי. "לחיצה אחת על כפתור הנודניק יכולה לעזור פסיכולוגית על ידי מתן אפשרות להתעורר בהדרגה, אבל יותר מפעם אחת לא מומלץ כי אתם לא מקבלים שינה איכותית בדקות הנוספות".

היפטרו מהנייד לפני השינה. אילוסטרציה, צילום: LEONARDO AI

הטלפון פוגע באיכות השינה שלכם

"טלפונים מגיעים עם מגוון תכונות כמו רטט, אורות וצלילים" ,מסבירה ד"ר פרותי. אבל היתרון העיקרי בשימוש בשעון מעורר רגיל הוא שהוא מאפשר לכם להרחיק את הטלפון מחדר השינה, מה שמועיל מאוד לשינה.

"באופן אידיאלי, שגרת השינה כוללת הרפיה, רגיעה, ועזרה למוח לעבור ממצב של 'רוץ-רוץ-רוץ' למצב רגוע יותר, מוכן לשינה", היא אומרת. "כשיש טלפון ליד המיטה, קל מאוד פשוט לגלול".

האור הבהיר והתוכן בטלפון עלולים להפוך אתכם לערניים במקום לישנוניים, והמסכים יכולים גם להוביל לדחיינות בנוגע לשינה ולקבלת פחות שעות שינה ממה שתכננתם במקור.

כשישנים מספיק מתעוררים טוב יותר. אילוסטרציה,

ד"ר ג'וזף דזיירזבסקי, סגן נשיא בכיר למחקר בקרן הלאומית לשינה בארצות הברית, מסביר כי "כשהטלפון בקרבת מקום, זה עלול להגביר תחושות של סקרנות. מה קורה שאתם לא רואים? תחושות אלה יכולות להיות מספיק חזקות כדי לפתות אתכם להתגלגל ולבדוק את הטלפון, ובכך להפריע להירדמות, להישאר ישנים או לישון ברציפות".

איך להתעורר מוקדם יותר ומאושרים יותר

"הדרך היחידה להתעורר מוקדם יותר או בקלות רבה יותר היא לקבל שינה איכותית", אומר ד"ר דזיירזבסקי.

רוב המבוגרים צריכים בין שבע לתשע שעות שינה בלילה. אבל מחקרים מהשנים האחרונות מראים ש-60% מהמבוגרים לא עומדים בהמלצה זו.

המלצות לשינה טובה יותר:

  • קבלו אור בהיר במהלך היום.
  • התעמלו לפחות 30 דקות חמישה ימים בשבוע.
  • אכלו ארוחות בזמנים קבועים.
  • הימנעו מארוחות כבדות, ניקוטין, קפאין ואלכוהול לפני השינה.
  • שנו במקום שקט, קריר וחשוך.
  • הרחיקו מכשירים אלקטרוניים שעה לפני השינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר