חג החנוכה מביא איתו שפע של אירועים משפחתיים, מסיבות, הדלקות נרות וכמובן - סופגניות ולביבות. בעוד שזו תקופה מלאה בשמחה וחגיגות, היא עלולה גם לגרום ללחץ כשמנסים לשמור על אורח חיים בריא תוך כדי השתתפות בחגיגות.
סקר שנערך ב-2023 על ידי האגודה האמריקנית ללב מצא שהחגים מלחיצים יותר מתקופת הגשת דוחות המס, ויותר משלושה רבעים מהנשאלים הסכימו שהם מזניחים את צורכי הבריאות שלהם בתקופת החגים.
כדי לעזור לכם לנווט בין הבחירות הבריאות, המומחים של אתר הלטליין מפריכים את המיתוסים הנפוצים ביותר על אכילה בריאה והפחתת מתח בתקופת החג.
מיתוס 1: לחץ בחג הוא בלתי נמנע
למרות שהתקופה מרגישה עמוסה, אפשר למצוא כמה דקות להירגע ולהטעין מצברים. ראשית, יש לתת עדיפות לשינה ולשאוף ל-7 עד 9 שעות בלילה. שנית, חשוב להמשיך לעשות את מה שגורם לכם להרגיש רגועים, בין אם זה הליכה יומית, קריאה או צפייה בסרט.
מיתוס 2: דילוג על ארוחות חוסך קלוריות
למרות הפיתוי לדלג על ארוחות כדי "לשמור קלוריות" לסופגנייה מאוחר יותר, המחקרים מראים תוצאות מעורבות לגבי התועלת שבכך. מחקרים מסוימים מראים שדילוג על ארוחות עשוי להשפיע לטובה על רמות הסוכר והכולסטרול הרע, בעוד שעדויות אחרות מדווחות שזה עלול לגרום לרעב מוגבר ולאכילת יתר.
מיתוס 3: לא חשוב לעקוב אחר צריכת הנתרן
צריכת נתרן מוגזמת מעלה את הסיכון ליתר לחץ דם, אי ספיקת לב, הגדלת הלב והתקף לב. בעוד שנתרן נמצא בשפע במזון, במיוחד בחטיפים מלוחים, חשוב להיות מודעים לכמויות.
מיתוס 4: אפשר לוותר על פעילות גופנית בחג
מציאת זמן לפעילות גופנית בחג יכולה להיות מאתגרת. למעשה, כמעט 45% מהאנשים מדווחים על הפסקה מפעילות גופנית בתקופת החגים. נסו לשמור על אותה שגרת פעילות גופנית שאתם מקיימים לאורך השנה, אבל היו גמישים ויצירתיים אם אירוע חג משבש את התוכניות.
מיתוס 5: בסדר לשתות יותר אלכוהול בחג
עם שפע של אלכוהול בחגיגות קל להגזים. בכמויות קטנות או מתונות, לאלכוהול יש תועלות קרדיווסקולריות תיאורטיות. עם זאת, זכרו שמשקאות אלכוהוליים עשירים בקלוריות, סוכר ומלח.
מיתוס 6: אפשר להשלים שעות שינה אחרי החג
שינה היא ההיבט המוערך פחות מדי בבריאות, כי במהלך השינה הגוף מאתחל ומתקן את עצמו. חוסר שינה איכותית באופן קבוע מעלה את הסיכון למחלות כמו מחלות לב, שבץ, השמנה ודמנציה.
טיפים לשמירה על אורח חיים בריא בחנוכה:
- בחרו סופגנייה אחת במקום לאכול בכל הדלקת נרות
- הכינו לביבות בתנור במקום בטיגון עמוק
- שלבו ירקות ופירות בארוחות החג
- צאו להליכה משפחתית אחרי הדלקת נרות
- הקפידו על שתיית מים מרובה
- נסו גרסאות בריאות יותר למאכלי החג, כמו לביבות מירקות אפויות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו