מחקר מקיף שנערך באוניברסיטת גריפית' באוסטרליה חושף נתונים מפתיעים: פעילות גופנית סדירה עשויה להוסיף עד 11 שנות חיים. "נדהמנו לגלות שהשפעת חוסר הפעילות הגופנית על תוחלת החיים מתחרה בהשפעתם של גורמי סיכון מוכרים כמו יתר לחץ דם ועישון", קובע החוקר הראשי, ד"ר לנרטון וירמן.
המחקר, שהתבסס על נתונים שנאספו בארה"ב בין השנים 2003-2006, עקב אחר פעילותם הגופנית של נבדקים בני 40 ומעלה. הנבדקים נשאו מדי תנועה שהוצמדו לירכם במשך עשר שעות ליום, לאורך ארבעה ימים. "רצינו להבין כיצד מתורגמת הפעילות הפיזית לשנות חיים", מסביר ד"ר וירמן.
כל תנועה נחשבת
אנשים שביצעו פעילות גופנית מינימלית של 49 דקות בשבוע חיו בממוצע עד גיל 73, בעוד שאלו שהקדישו 160 דקות שבועיות לפעילות גופנית האריכו ימים עד גיל 83.7 - פער של למעלה מעשור. נתונים אלה מצביעים על כך שתוספת של כשעתיים פעילות גופנית בשבוע עשויה להוביל להארכת חיים משמעותית.
"אין צורך להיבהל מהמספרים", אומר ד"ר אנדרו פרימן, חוקר מחלות לב במרכז היהודי הלאומי לרפואה ולמחקר בדנוור. "160 דקות שבועיות נשמעות כמו הרבה, אבל חשוב להבין שמדובר בכל סוג של פעילות גופנית, ולא רק באימונים בחדר כושר".
ד"ר פרימן ממליץ לשלב פעילות גופנית בשגרה היומיומית. "אפשר לנצל זמן המתנה לחימום אוכל במיקרוגל לביצוע תרגילים קצרים, להחנות את הרכב רחוק יותר מהיעד, או להפוך את הפסקת הקפה להזדמנות להליכה קצרה".
ארגון הבריאות הלאומי ממליץ על 150-300 דקות של פעילות אירובית מתונה בשבוע, או לחלופין 75-150 דקות של פעילות אירובית נמרצת. "כל תנועה נחשבת", מדגיש ד"ר וירמן, "והמחקר מוכיח שההשקעה משתלמת בשנים רבות של חיים בריאים יותר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו