מייבש כביסה זה נחמד, אבל לא לכולנו יש. ומרפסת? נחמד בימים חמים, אבל בימים כמו היום היא בכל מקרה לא עוזרת. להרבה מאיתנו אין לא את זה ולא את זה, אז איך בכל זאת מייבשים את הבגדים בתוך הבית אחרי הכביסה?
אחת ההמלצות היא קודם כל לפני הכביסה עצמה. מומלץ לחבר פריטים קלים ביחד, כך הם יתייבשו יותר במהירות. את הפריטים הכבדים יותר, כמו סוודרים וג'ינסים, עדיף לשמור לימים שטופי השמש (ברוך השם בישראל לא חסרים כאלה, גם בשיא החורף).
המלצה נוספת היא לא להעמיס את המכונה. כשמשאירים יותר מרווח, לבגדים יש יותר מקום להסתובב בזמן המכונה עצמה וכך הם יצאו פחות ספוגים ממנה. בסיום המכונה אפשר לשלוח אותה לסיבוב אחד נוסף ולהוציא עוד סחיטה קטנה.
כשמוציאים את הכביסה, צריך לבחור נכון את המקום למקם את המתלה. כמובן לא תמיד יש לנו הרבה אפשרויות בתוך הבית, אבל העדיפות היא למקם אותה במיקום מאוורר עד כמה שניתן.
מתי לעשות מכונה? ביום גשום במיוחד וגם אם לא מאוד סוער בחוץ - עדיף לכבס במהלך שעות האור כדי שהבגדים יספגו כמה שיותר ממנו בייבוש. גם אור שמש לא ישיר יעזור לייבש את הבגדים.
מיקום אידיאלי: אם אפשרי, מקמו את מתלה הכביסה בחדר האמבטיה, מטבח, חדרי שירות, בעדיפות ליד חלון שמקבל הרבה אור שמש.
מגבת יבשה: פריטים שעדיין מרגישים מאוד לחים, אפשר לגלגל בתוך מגבת יבשה וללחוץ בעדינות.
תנו להם ספייס: ככל שתרווחו יותר את הבגדים אחד מהשני על המתלה, כך זמן הייבוש שלהם יתקצר.
לפתוח חלון: ככה מונעים לחות שנצברת בתוך הבית. כמובן, רק כשלא גשום
שקשקו אותם: ניעור קל מדי כמה שעות של הבגדים על המתלה מדמה תנודות של רוח ויעזור להם להתייבש מהר יותר.
גופי חימום עוזרים לייבוש? ההמלצה היא להימנע מלמקם את המתלה צמוד לרדיאטורים למיניהם, כי זה עלול לגרום לבגדים להתעבות וללחות מוגברת ברחבי הבית. אבל בהחלט ניתן למקם כמה מטרים ליד, החום שנפלט יעזור בייבוש.
לשלוף מאוורר מהבוידעם: אם אתם ממש צריכים לזרז את הייבוש, אפשר לשים מאוורר בקרבת המתלה וכך להביא לייבוש מהיר יותר.
קולבים הם לא רק לארון: תליית הבגדים לייבוש על קולב גם תחסוך לכם מקום על הקולב (לרווח בין הבגדים, זוכרים?) וגם תפחית את הצורך בגיהוץ. ווין ווין.
טיפ למתקדמים: קניית מכשיר סופג לחות ביתי, שסופג את המים שבאוויר ועוזר בייבוש הבגדים התלוים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו