בוקר טיפוסי. אתם מנסים בכוח לגרום לעפעפיים שלכם להיפתח, משכנעים את האיברים שלכם להימתח לפוזיציה שמובילה לקימה ובטוחים שהדבר הכי דוחה שנשאר מהלילה הוא הריר שהשארתם על הכרית? אז תחשבו שוב. מתברר שמבלי שידעתם, חלקתם את המיטה שלכם בלילה עם עשרות אלפי אורחות לא קרואות, אבל לפחות הן סוגרות לכן פינה: כדי למזער את הנוכחות שלהן, אתם צריכים להימנע מביצוע מיידי של אחת הפעילויות המעצבנות בבוקר: סידור המיטה.
לפי סרטון של ד"ר מירו פיגורה, שאותו שיתף באינסטגרם שלו וזכה ליותר מ-7 מיליון צפיות, סידור המיטה מיד לאחר היקיצה יכול להוביל לתוצאות די מגעילות (ולא בריאות).
ד"ר פיגורה מסביר בסרטון כי אנשים מזיעים כשהם ישנים, וכאשר מסדרים את המיטה מיד לאחר היקיצה זה לוכד את הלחות שהשתחררה מהזיעה בלילה ויוצר סביבת גידול מצוינת לקרדיות אבק - חרקים זעירים הניזונים מתאי עור מתים של בני אדם - וגורם להן לשגשג. לפי ד"ר פיגורה, במזרן ממוצע יש יותר מ-10 מיליון קרדיות אבק, ואם יש לכם כרית בת שנתיים או יותר, 10% ממשקלה מורכב למעשה מקרדיות אבק והצואה שלהן.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
נשמע דוחה ומזעזע? אל תאמרו נואש, כי לא הכל אבוד. ד"ר פיגורה ממליץ להמתין בין שעה לשעתיים לאחר היקיצה לפני שמסדרים את המיטה. פרק הזמן הזה, כך הסביר, מאפשר ללחות שבסדינים, בציפיות, בשמיכות ובמזרן להתייבש, כך שהקרדיות לא יוכלו, כפי שהוא אומר, "לעשות מסיבה" (בצורת אכילה, רבייה והפרשת צואה) בזיעתכם.
קרדיות אבק אוהבות מיטה מסודרת
ד"ר ראג' דאסגופטה, היועץ הרפואי הראשי של אתר Sleepopolis (אתר המוקדש כולו לכל מה שקשור לשינה) מסכים בעיקרו של דבר עם ד"ר פיגורה. "קרדיות אבק משגשגות בסביבות חמות ולחות, כמו מיטה מסודרת 'טריה'", הוא אומר.
"על ידי השארת המיטה לא מסודרת, אוויר יכול לזרום דרך הסדינים, מה שעשוי להפחית את הלחות ולהקשות על הקרדיות לשרוד". ואם זה גורם לכם לתחושת חלחלה, יש לנו עוד חדשות רעות: זה לא רק מגעיל זה גם יכול להוביל לבעיות נוספות.
"קרדיות האבק אומנם אינן מזיקות בפני עצמן," הסביר ד"ר דאסגופטה, "אבל תוצרי הפסולת והגופות המתות שלהן יכולים לעורר תגובות אלרגיות, לגרום לבעיות נשימה ולגירוי בעור".
ולמרות זאת, אל תנסו להשתמש בקרדיות האבק עכשיו כתירוץ להשארת מיטה מבולגנת ומלוכלכת. "קרדיות אבק מהוות בעיות בריאותיות רק לאנשים שרגישים לאלרגנים של קרדיות האבק, כמו אלה שיש להם אסתמה או אלרגיות,", הבהיר ד"ר דאסגופטה. "האנשים הללו עלולים לחוות תגובות אלרגיות קלות עד חמורות. בקצה הקל (אך עדיין מטריד) של התסמינים מופיעים עיטושים, גודש, נזלת, עיניים מגרדות ושיעול. במקרים חמורים יותר, אנשים עלולים לסבול מהתקפי אסתמה, תחושת לחץ בחזה, קושי בנשימה וצפצופים. לטוב או לרע, קרדיות האבק קטנות מדי מכדי לראותן בעין בלתי מזוינת. כתוצאה מכך, כדי לדעת אם הן קיימות, צריך להסתמך על אותם תסמינים שהוזכרו קודם (עיטוש, נזלת, עיניים מגרדות והחמרה באסתמה".
ואיך נפטרים מ"החברות" הלא קרואות הללו? לפי איגוד הריאות האמריקאי ישנם מספר צעדים שניתן ליישם: הפחתת הלחות בחלל, החלפת שטיחים, ניקוי אבק מרהיטים ורצפות בקביעות, כיסוי מזרנים וכריות בכיסויים חסיני אלרגנים, הפחתת עומס וצעצועי בד, כיבוס מצעים וצעצועים במים חמים מדי שבוע, שאיבת אבק בקביעות ושימוש במטהרי אוויר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו