בצל הקורונה: המקומות שמציעים חתונה בחינם

סגירת אולמות וגני האירועים העמידו בסימן שאלה את קיום החתונות של זוגות רבים • עיריות, מקומות עבודה ואפילו אנשים פרטיים מציעים להתחתן אצלם בחינם

אלפי זוגות שהיו רגע לפני יום נישואיהם, נאלצו לדחות את יום האירוע בעקבות משבר הקורונה וסגירת אולמות האירועים. חלק מהזוגות אף דחו את האירוע מספר פעמים, מה שגרם למפח נפש גדול. 

מתברר שלא מעט מקומות ציבוריים ופרטיים התארגנו עבור הזוגות והם מציעים לוקיישן לחתונה בחינם במקומות קסומים ויפים ברחבי הארץ. אספנו את כל הפרטים: מה המקום מציע בחינם, מה הוא כולל ולמי ניתן לפנות.

קראיון // צילום: שי שבירו
קראיון // צילום: שי שבירו

חברת הטכנולוגיה קראיון הממוקמת בתל אביב מציעה ללא עלות את גג הבניין. הגג של חברת קראיון נחשב לאחד הגגות היפים והגדולים בעיר, והוא נמצא בקומה החמישית של הבניין המשקיף על תל אביב כולה. ההצעה כוללת שרותי חנייה חינם, שימוש בחדרים הצמודים לגג להכנות, מטבח מלא ועוד. בנוסף, החברה מציעה את עזרתה בבחירת ספקים אטרקטיביים לאירוע כדוגמת צלם, מפיקה קייטרינג ועוד. עובדי החברה ישמחו להתנדב ולסייע בהקמות ובתפעול האירוע. לפרטים נוספים ניתן לפנות ל- weddings@kryonsystems.com

 

טיילת ארמון הנציב // צילום: עיריית ירושלים
טיילת ארמון הנציב // צילום: עיריית ירושלים

עיריית ירושלים מציעה לקיים אירוע אינטימי למשפחה המצומצמת בלבד באחד מהאתרים הייחודיים של העיר, על רקע הנופים המהממים של ירושלים.

בעירייה מציעים את גן התקומה שנמצא בלב העיר העתיקה, גן הבונים שנמצא בין החומות לבין ימין משה, תצפית שבע הקשתות על הר הזיתים, טיילת ארמון הנציב, טיילת הר הצופים, גן בלומפילד, אמפיתיאטרון גן הפעמון,  גן הוורדים,  יער ירושלים ופארק מיטשל. 

העירייה מעמידה לרשות הזוגות המתחתנים את המקום הנבחר כולל תשתית חשמל, שירותים ואנשי תיאום מטעמה שיעמדו בקשר עם הזוג הצעיר וינהלו את האירוע בשטח. לצורך כך, השיקה העירייה מערכת מקוונת בה יכולים הזוגות להירשם בכל אתר לפי תאריך לחתונת ערב או בוקר. העירייה תתנה את האירוע בכך שהזוגות ישתמשו בספקים ירושלמים כדוגמת קייטרינג, עיצוב, מוסיקה, ריהוט ועוד.  

הפרויקט יפעל מתחילת אוגוסט ועד לראש השנה, כשבכל יום יהיו שני סבבי חתונות – חתונת בוקר וחתונת ערב עד השעה 22:00. להרשמה לחתונה ירושלמית: https://wedding-jerusalem.forms-wizard.biz/

חולון
חולון

גם בחולון מציעים חתונה במקום יצירתי. העירייה מעמידה את החצר היפה של ג'סיקה, שלוחת מרכז הצעירים של חולון, לרשות כלות וחתנים. הזוגות, שלפחות אחד מהם הוא תושב חולון, מוזמנים להינשא בחצר המרכז שברחוב ארבע ארצות ללא תשלום.

המרכז מעמיד את החצר לרשות הזוג ואורחיהם ללא עלות, כשבני הזוג יישאו בכל שאר העלויות, כדוגמת כיבוד, עיצוב החצר, שכירת שולחנות וכסאות וכו'. לפרטים ניתן לפנות לאליעזר, מרכז הצעירים של חולון: 03-7437077, 03-6366090.

עין זיוון
עין זיוון

"בוסתן בראשית" בעין זיוון מוצע לחתונות בוקר או צהריים חינם. "בוסתן בראשית" ממוקם בלב עמק קוניטרה, בצפון רמת הגולן, בין מטעי הפרי של קיבוץ עין זיוון ומשתרע על שטח של 200 דונם. ניתן לשלב את החתונה בלינה בכפר הנופש עין זיוון . לפרטים ומידע - תיירות עין זיוון - 04-6993610/12, http://www.enzivan.co.il/

יקב רמת הגולן // צילום: עדי פרץ
יקב רמת הגולן // צילום: עדי פרץ

יקב רמת הגולן פותח את שעריו ויאפשר לזוגות לקיים את האירוע המרגש בחייהם תחת כיפת השמיים באווירה יוצאת דופן. היקב יעמיד לרשות הזוגות ללא עלות את מרכז המבקרים וגינת היקב. ניתן לקיים את האירוע בימים ראשון עד חמישי בשעות הערב בתיאום מראש מול מרכז המבקרים ובכפוף להנחיות משרד הבריאות. כחלק מהמיזם, היקב מתנה את השימוש במתחם בהזמנת ספקים מהצפון במטרה לסייע לעסקים מקומיים להתאושש מהפגיעה הקשה שחוו. לפרטים: מרכז המבקרים של יקב רמת הגולן, 04-9698435.

בחלק מהמרכזים הקהילתיים של החברה למתנ"סים הארצית מציעים לזוגות להתחתן ללא עלות, במבנה המתנ"ס.

אחד מהם הוא מרכז קהילתי גבעת אולגה, המזמין את הזוגות מכל האזור להינשא ולחגוג, ללא עלות ובהתאם להנחיות משרד הבריאות. למעוניינים, ניתן לפנות למיטל 050-89753220 או לטליה 052-8975220.

המכללה האקדמית גורדון בחיפה
המכללה האקדמית גורדון בחיפה

המכללה האקדמית גורדון בחיפה מציעה להתחתן עם נוף לים במרפסת המכללה בקומה השלישית. המרפסת באוויר הפתוח, עם הבריזה הקבועה, מתאימה להנחיות הקורונה. לתיאום אלינור 0545800392, מאור 0509898809

שולה חן. עכו
שולה חן. עכו

שולה חן מעכו פותחת את ביתה לחתונות בחינם. לחן חצר רחבת ידיים והיא מפיקת אירועים בעצמה כך שהיא מנדבת את כישרונה לעזור לזוג. חן סיפרה ל"ישראל היום" כי, הרעיון החל  עוד הרבה לפני הקורונה. הייתי בחתונה של בת דודתי באשקלון בגינה. עד היום האירוע היפה והמרגש נחרת לי בזיכרון, ובלי שום קשר לקורונה רציתי מאז שיתחתנו אצלי בחינם. יש לי כיסאות ושולחנות וכמעט את כל הציוד הנדרש ואשמח לקיים אצלי אירועים בחינם. לפרטים: ניתן לפנות לשולה חן 050-5456414.

נתניה // צילום: יח"צ
נתניה // צילום: יח"צ

עיריית נתניה מציעה מספר אתרים על רקע נופיה היפים של העיר. ביום חמישי בשעה 18 בערב, יתקיים סיור לוקיישנים בעיר: בין השקיעות המדהימות של הטיילות כמו טיילת המצוק, הפסטורליה בגן השקמה ומרכז קהילתי נאות שקד והגן המדעי בפלנתניה, הסיור ייצא ממלון כרמל שבעיר.

מלבד הלוקיישן, העירייה מסייעת בציוד הנדרש כמו שולחנות וכסאות, מחסומים ותאורה (גרנלדה)  על מנת לקיים את האירוע בשלמותו.

ראשון לציון // צילום: עידן גרוס
ראשון לציון // צילום: עידן גרוס

עיריית ראשון לציון מאפשרת לזוגות להתחתן במתחם מגודר עם דשא מול הים. העירייה תציע לזוגות את המתחם עם חופה מעוצבת, תאורה, הגברה, רב מחתן ודי ג'יי ללא כל עלות. החתונות יתקיימו בימים א'- ה' בין השעות 18:00 ועד 22:00. להרשמה, יש לפנות בהודעה למתן ברמי עם פרטי הזוג והתאריך המבוקש לטלפון: 052-5698609.

גבעתיים // צילום: יח"צ
גבעתיים // צילום: יח"צ

עיריית גבעתיים מציעה לזוגות להתחתן ברחבת מצפה הכוכבים ללא עלות. רחבת מצפה הכוכבים העירונית חולשת על אחד מהנופים היפים ביותר בארץ ובגוש דן בפרט. העירייה תספק לזוגות הנישאים ללא עלות גם את כל המעטפת כולל: תאורה, הגברה, תקליטן, כיסאות ושולחנות. כך שלזוגות יישאר רק להביא כיבוד ותוספות ואפשר "לשבור את הכוס". לתיאום ופרטים נוספים ניתן לפנות לאגף אירועים לתיאום האירוע: 03-5722225

מנהל קהילתי נווה יעקב בירושלים מבית החברה למתנ"סים מציעים אירוע, שמחה או חתונה במרכז הקהילתי בשכונה, תוך התגייסות קהילתית שלמה שבה בני הזוג רוכשים בסכום סמלי שירות נלווה מעסקים מקומיים, ביניהם צלם מקומי, מאפרת, קייטרינג וכדומה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר