גברים נשואים נוטים להזדקן לאט יותר מרווקים - אצל נשים, זה מורכב יותר. מחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת International Social Work בחן כיצד נישואים משפיעים על תהליך ההזדקנות - וחשף פערים משמעותיים.
החוקרים עקבו אחר הבריאות והרווחה הנפשית של מבוגרים בגילאי 45 עד 85 במשך תקופה של 20 שנה, במטרה להבין כיצד מצבם המשפחתי משפיע על בריאותם. הם בחנו מספר מדדים כדי לקבוע האם כל משתתף הזדקן "בהצלחה".
המחקר התייחס לבריאות פיזית, בריאות נפשית, רווחה חברתית ותפיסה עצמית הקשורה לגיל.
באופן כללי, המחקר הראה כי גברים נשואים הזדקנו לאט יותר מעמיתיהם הרווקים. אולם זה נכון רק כל עוד הם נשארו נשואים - פרידה, גירושים ומות בן או בת הזוג נמצאו כבעלי השפעה שלילית.
לעומת זאת, אצל נשים נשואות לא נמצאו הבדלים משמעותיים בהשוואה לחברותיהן שמעולם לא התחתנו. עם זאת, נשים שהתחתנו והתגרשו נמצאו בעמדת נחיתות לעומת חברותיהן הנשואות והרווקות.
ייתכן שהממצאים קשורים לעובדה שנשים נהנות מחיי רווקות הרבה יותר מגברים. מחקר שפורסם לאחרונה ב-Social Psychological and Personality Science מצא כי נשים רווקות היו מאושרות יותר, פחות להוטות למצוא בן זוג, מסופקות יותר מבחינה מינית ומרוצות יותר באופן כללי.
המומחים הסבירו שזה נובע מכך שלנשים יש יותר קשרים חברתיים תומכים להישען עליהם, ומכיוון שמערכות יחסים רומנטיות פחות מועילות עבורן - הן נוטות לקחת על עצמן חלק גדול יותר מעבודות הבית, בעוד ההנאה המינית שלהן מוערכת פחות.
עם זאת, הן לגברים והן לנשים, יציבות הנישואים משפיעה יותר על הבריאות מאשר עצם ענידת טבעת נישואים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו