לא תאמינו איך השמלות האלו נראות היום

תצוגת טרום סתיו של ורסצ'ה הציגה פרשנות מחודשת ללוקים האייקונים של המותג ומחווה מרגשת לאח המנוח, וזה נראה מדהים

אליזבת הארלי וג'ניפר לופז // צילום: אינסטגרם

תצוגת האופנה של ורסצ'ה לקולקציית הטרום סתיו 2019 של המותג הייתה אירוע שכולו מחווה סמלית להיסטוריה של בית האופנה ולמייסדו – ג'אני ורסצ'ה. התצוגה שהתרחשה אמש (ראשון) לראשונה בניו יורק, במתחם הבורסה בוול סטריט, התקיימה בתאריך מלא משמעות – יום ההולדת של ג'אני, שהיה אמור להיות בן 72, אילולא נרצח בשנת 1997.


View this post on Instagram

A post shared by Elle Magazine (@elleusa) on

Dec 2, 2018 at 8:52pm PST

המחווה הראשונה בקולקציה החדשה הייתה לשמלה האייקונית של המותג משנת 2000 - השמלה הירוקה-כחולה בעלת ההדפס הטרופי שנלבשה לפני 18 שנה על ידי ג'ניפר לופז לטקס הגראמי. השמלה השקופה שכללה מפתח וי עמוק שנמשך מעבר לפופיק, שברה את שיאי החיפושים של גולשים בגוגל, שרצו לראות את התמונה של ג'יי לו במראה חווה הסקסית – והובילה להקמת גוגל תמונות. 

דונטלה ורסצ'ה, שמכרה השנה את החברה שהקים אחיה למותג האמריקני "מייקל קורס" במחיר של 2.12 מיליארד דולר, נשארה בתפקיד המנהלת הקריאייטיבית של החברה האיטלקית, והראתה שהמורשת של המותג עדיין בולטת ורלוונטית. 

על המסלול צעדה הדוגמנית הוותיקה אמבר ולטה, בגרסה חדשה לשמלה הנושנה של ג'ניפר לופז. ולטה, שהייתה המוזה של ג'אני, לבשה שמלה שחורה עם הדפסי לבבות בצבעים אדום-ירוק-כחול-צהוב, עם גזרה זהה למקור. הצבעים הסתוויים הפכו את השמלה לשונה ולמען האמת, פחות מרשימה, אולי מפני שהשמלה המקורית, שאותה ולטה לבשה לראשונה על המסלול בקולקציית האביב של המותג לפני כמעט שני עשורים, השלימה בין השקיפות והמפתח העמוק לצבעי הפריחה.


אמבר ולטה בגרסה החדשה לשמלה של ג'יי לו // 

המחווה השנייה של דונטלה הייתה ללוק האייקוני שעוצב על ידי אחיה בשנות ה-90, עבור הדוגמנית והשחקנית אליזבת הארלי. הכוכבת העולה בזמנו, לבשה ורסצ'ה לפרימיירה של "ארבע חתונות ולוויה אחת", בכיכובו של בן זוגה דאז, יו גרנט והפכה לשם מוכר בין לילה. 

למעשה, היה מדובר בשמלה שחורה עם סיכות ביטחון ענקיות ש"החזיקו" את חלקי הבד בצד הגוף, וחשפו משהו מגופה של הארלי. השמלה שעוצבה בעידן בו חשיפה אדג'ית וטיזרית שכזו הייתה הרבה פחות מקובלת, עוררה בזמנו הדים רבים. 


סיכות ביטחון חדשות בורסצ'ה

ורסצ'ה העניקה אתמול פרשנות מעודכנת יותר בכמה גרסאות, לשמלת הסיכות הוותיקה. העיצובים החדשים כללו שילוב של בדי שיפון ומשי שחור, סיכות קטנות ורבות יותר ורצועות עור. החידוש, במקרה הזה, עבד לגמרי לטובה, והצליח אפילו להעניק רכות לשמלה הבועטת שמשדרת וייב של פאנק-רוק.


עוד סיכות ביטחון לא יזיקו, קולקציית טרום סתיו של ורסצ'ה // 

בין הפריטים הבולטים בקולקציה הנהדרת, שהצליחה לחמוק חלקית מהרעשנות האיטלקית הטיפוסית של המותג, ניתן היה לראות ז'קטים ומעילים מעור בצבעי בורדו-חום מעושן, שמלות מסאטן בגווני נחושת, חצאיות סריג וכמובן פריטים עם ההדפס המוכר של המותג, בעיקר בצהוב-שחור-לבן. החידוש המעניין שהמותג העניק לטרנד הדפס הזברה העדכני, היה בשילובו עם הדפס משויש בשחור-לבן שהצליח לשבור את המראה החייתי - שהפך כבר לנדוש למדי.


היילי ביבר בסגנון גרניט פורצלן, תצוגת ורסצ'ה

התצוגה הייתה גדושה במפורסמים על הבמה ובקהל. על המסלול צעדו היילי ביבר, קאיה גרבר, ג'יג'י חדיד, אירינה שייק ועוד, ובשורות הראשונות ישבו קים קרדשיאן עם בעלה קניה ווסט, בלייק לייבלי, אומה תורמן, דיאן קרוגר ועוד.

קרדישאן הציגה לוק שהיה בעצמו מחוות רטרו למותג מסוף שנות ה-90 וחוזר אלינו כעת. כוכבת הריאליטי לבשה שמלת מיני כסופה בסגנון שריון חוליות ומחשוף קפלים נשפך - שנראתה הכי וינטג' ורסצ'ה.


קניה ווסט וקים קרדשיאן - שחוזרת לניינטיז עם שמלת ורסצ'ה

את הקוקו הגבוה של קרדישאן, שהפך לאחרונה להיות חביב עליה במיוחד, ניתן היה לראות בסגנון מועצם יותר גם על הדוגמנית גרייס אליזבת על מסלול התצוגה. אליזבת זכתה לתוספות שיער עצומות ואסופות בקוקו מוגבה ומנופח, שהעניקו לה את מראה "אני חולם על ג'יני" משנות ה-60 – אולי רמז למשחק מילים המכוון לאח ג'אני, שרוחו עדיין נוכחת במותג.


לוק "אני חולם על ג'יני" במחווה לג'אני?טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר