אחרי שמועות על מצבו הבריאותי לאחר שלא הגיע לתצוגת האופנה של שאנל בשבוע ההוט קוטור בפריז, היום (שלישי) עולם האופנה הוכה בתדהמה עם היוודע על מותו של אייקון האופנה, קרל לגרפלד, בגיל 85.
על פי הדיווחים, כאמור בשבועות האחרונים הוא חלה ונעלם מהתקשורת. שלא הגיע לתצוגה האחרונה של שאנל בפאריז מסרו בחברה כי הוא תשוש ולכן נעדר מהמסלול.
המעצב שהיווה השראה להרבה מעצבים בעולם, עמד בראש בתי האופנה היוקרתיים ״שאנל״, ״פנדי״ וכמובן המותג שנושא את שמו. הוא סיים את לימודי היסטוריה וציור באמצע שנות החמישים ובמשך למעלה משישים שנה עיצב מאות קולקציות. לאורך השנים הוא עבד בבלמין, קלואה וז׳אן פאטו.
ב-1982 הוא קיבל לידיו את התפקיד המשמעותי ביותר בקריירה שלו כשהתמנה למעצב הראשי של ״שאנל״. יותר מהכל הוא היה מזוהה עם בית האופנה המצליח והמותג החביב על כוכבות העולם.
גדולי המעצבים של הדור הצעיר יותר מספרים שהיווה עבורם השראה, והם שמרו לו מקום של כבוד בתעשיה הדורסנית. הוא נולד ב-1933 בהמבורג למשפחה אמידה מאוד וגדל בדנמרק. לדבריו, אמו היוותה עבורו להשראה ולצד ההתבטאויות השנויות במחלוקת שלו, נהג גם לדבר עליה.
מלבד הכישרון, אי אפשר היה להתעלם גם מהמראה הקבוע והמזוהה שלו: שיערו האפור תמיד אסוף, משקפי שמש שחורים כהים, חליפה שחורה, כפפות וחולצה לבנה. עזיבתו תורגש ללא ספק בעולם האופנה העולמי.
מותה של אגדה
רבים מחבריו של לגרפלד וכן מי שהושפעו מעיצוביו ועברו תחת ידיו המוכשרות נפרדו ממנו דרך פוסטים ברשתות החברתיות. דונטלה ורסאצ׳ה כתבה: "קרל, הגאונות שלך נגעה ברבים. גם בג׳יאני ובי. לעולם לא נשכח את הכישרון הנפלא שלך. תמיד למדנו ממך".
ויקטוריה בקהאם כתבה ״עצוב בצורה קיצונית לשמוע את הבשורה. קארל היה גאון ותמיד נחמד, נדיב אלי גם מקצועית וגם באופן אישי".
גם הדוגמנית הישראלית, בר רפאלי, העלתה תמונה וכתבה: "נוח על משכבך בשלום".