הפקת אופנה מרגשת: "לא נותנות למחלה לעצור אותנו"

אלה פרל, נוי צברי ונועה גרץ השתתפו בהפקת אופנה מדהימה • המטרה: לגרום לשינוי אידיאל היופי בישראל ולהגשים את החלומות שלהן

צילום: סטודיו מאיסה // רוצות להוביל שינוי בעולם האופנה בארץ

אלה פרל בת 23 מתמודדת עם מחלת שרירים בשם נמלין מיופתי. היא מתניידת על קולנועית וחולמת על אופנה. יחד עם נועה גרץ, בת 19, שחולה באותה מחלת שרירים בדיוק, הן הרימו הפקת אופנה מקצועית בסטודיו מאיסה שביהוד עם צוות שהגיע בהתנדבות מלאה.

"אנחנו לא נותנות למחלה לעצור אותנו באף שלב בחיים, ועכשיו אנחנו בשלב בחיים בו אנחנו נלחמות כדי להגשים את החלומות שלנו", אמרת פרל ל"ישראל היום".

אלה פרל // צילום: סטודיו מאיסה
אלה פרל // צילום: סטודיו מאיסה

"מאז ומתמיד התשוקה שלנו לאופנה וביוטי הייתה חזקה. אחד החלומות הכי גדולים שלנו הוא שאנשים עם מוגבלות יהיו חלק מתעשיית האופנה, ובכלל חלק מעולם הפרסום. אנחנו מאמינות ובטוחות שגם לנו יש מקום ואמירה בתחום, כמשהו קבוע אצל כל חברות האופנה והפרסום בארץ, ולא כמשהו חד פעמי..."

"...המטרה שלנו היא לעשות שינוי באידיאל היופי, ולהעביר מסר שגם אנשים עם מוגבלויות יכולים להגשים את עצמם בעולם האופנה והדוגמנות. בחו״ל מתחילים לראות את השינוי בכך שחברות אופנה גדולות ומוכרות לוקחות לקמפיינים אנשים עם מוגבלויות שונות. המטרה שלנו שזה יגיע גם לארץ". יש לציין כי שבועות האופנה האחרונים בישראל דיברו על שינוי באידיאל היופי, ובתצוגת אופנה של טוונטיפורסבן לפני כשנתיים עלתה על המסלול דוגמנית בכיסא גלגלים.

צילום: סטודיו מאיסה
צילום: סטודיו מאיסה

"כדי להשיג את המטרה הזו, אנחנו עובדות על מספר הפקות אופנה מקצועיות שהן הפקות אופנה לכל דבר", היא אומרת. אחת מהפקות האופנה התקיימה לפני כשבוע, והצטרפה להפקה גם הדוגמנית נוי צברי, שגם היא על כיסא גלגלים. נוי הפכה למשותקת בגיל 12 בעקבות קפיצה לבריכה עם מים רדודים. היא הצטלמה לא מזמן לקמפיין להלבשה תחתונה של דלתא.

איך ההרגשה להיות בהפקת אופנה? 

"הרגשה מדהימה. כל הצוות נתן לנו הרגשה שזו הפקה מקצועית ואמתית, ולרגע לא נתן לנו הרגשה שהם עושים איזשהו מעשה חסד"

נוי צברי // צילום: סטודיו מאיסה
נוי צברי // צילום: סטודיו מאיסה

מה השאיפה הגדולה שלכן?

"השאיפה הגדולה היא להביא לשינוי אמתי בארץ, שחברות אופנה לא יפחדו ויקחו גם אותנו, אנשים עם מוגבלויות, כפרזנטורים אמתיים. אני מקווה שזה יהיה חלק מהשגרה ומשהו רגיל לחלוטין. יש לנו שאיפות הלאה בתחום, הלוואי שנצליח להגשים אותן"

הלוואי שיצליחו להגשים את החלום // צילום: סטודיו מאיסה
הלוואי שיצליחו להגשים את החלום // צילום: סטודיו מאיסה

דוגמניות: אלה פרל, נועה גרץ ונוי צברי

צילום: סטודיו מאיסה

איפור: טל דברה, אלכס ליכטמן שרמן 

שיער: עמית טפירו

בגדים: גלעד קרשין

תכשיטים: אתנה תכשיטים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר