אם גם אתם שמתם לב שקייט מידלטון והנסיך וויליאם מתעלמים בקטנה מחוקי התעבורה, אתם לא מדמיינים. בני משפחת המלוכה הבריטית מצולמים לעתים קרובות במכוניות ללא חגורות בטיחות - ועכשיו מייקל צ'נדלר, מומחה אבטחה בריטי מסביר מדוע.
צ'נדלר שוחח לאחרונה עם ה"דיילי מייל" והסביר שבני המלוכה נוסעים ללא חגורות בטיחות בשל "שיקולי אבטחה" -"כפי שאתם יכולים לדמיין, ישנן דאגות לגבי חילוץ אישיות חשובה מהרכב במהירות האפשרית". לפי צ'נדלר, בארמון עושים "הערכת סיכונים" לכל נסיעה. התהליך שלמעשה שייקבע אם לחגור או לא לחגור.
אבל זה לא רק עניין של בטחון. מסתבר שגם המראה חשוב, במיוחד באירועים שבהם בני המלוכה צריכים להיות במדים צבאיים או בלבוש רשמי.
"כשהם נכנסים ויוצאים מרכב, בני המלוכה פחות נוטים לחגור את חגורת הבטיחות בכל פעם", הסביר צ'נדלר. "אצל גברים, למשל, חגורת בטיחות יכולה לקמט חולצות וגם זה עשוי להיות גורם".
לא לדאוג: לפעמים הם חוגרים
לפני שאתם מתחילים לחשוב שהם פשוט מתעלמים מהחוק, צ'נדלר ממהר להרגיע: "הם בהחלט חוגרים חגורות בטיחות, כנראה הרבה יותר ממה שאנשים חושבים", הוא אמר. "באותם מקרים בהם הם נוסעים במהירות יחסית דרך לונדון או בכבישים מהירים, הם בהחלט יחגרו חגורות בטיחות".
מה שכן, לא סביר שמי מבני המלוכה יעמוד בפני השלכות משפטיות בגלל נסיעה ללא חגורה - והסיבה לכך פשוטה: כשמדובר במלך צ'ארלס, שיש לו חסינות ריבונית מפני העמדה לדין. "תחת חקיקה ישנה מאוד, הצעת החוק לזכויות משנת 1689, המונרכיה הוקמה כדי להיות מעל אתגרים משפטיים ובתי משפט", ציין צ'נדלר, שבנוסף למומחיותו בתחום האבטחה, יש לו גם תואר במשפטים.
"לאחרונה", המשיך, "חוק הליכי הכתר משנת 1947 אפשר תביעות נגד מחלקות ממשלתיות ומחלקות הכתר אך הוציא במפורש את המלך". באשר לבני מלוכה אחרים - "הערכת הסיכונים" נכנסת לתמונה.
"זה לא פוטר אותם חוקית אם הם לא נוסעים לטקס רשמי, אבל לא סביר שיעצרו אותם כשזו הייתה החלטה שנעשתה על ידי מישהו שמשגיח עליהם", הסביר צ'נדלר.
מה עם דיאנה
ההחלטה של משפחת המלוכה לוותר על חגורות בטיחות עשויה להפתיע, במיוחד לאור התאונה של הנסיכה דיאנה בפריז בשנת 1997, שהובילה למותה. גם החבר שלה דודי פייד והנהג אנרי פול נהרגו בהתרסקות בתאונה הזאת, בעוד שמאבטחו של פייד, טרבור ריס-ג'ונס, נפצע קשה. החקירה מצאה שאף אחד מנוסעי המכונית לא חגר חגורת בטיחות בזמן ההתרסקות.
באוגוסט 2022, דייוויד דאגלס, קצין בכיר לשעבר במשטרת המטרופולין, שעזר בהכנת דו"ח הפעולה הרשמי של מבצע פאג'ט לתאונה, אמר שהראיות הצביעו על כך שחגורות בטיחות יכלו להציל את חייהם של הנוסעים.
"אם הם היו חוגרים חגורות בטיחות, המומחים שלנו אומרים לנו שהיה סיכוי של כ-80% שהם היו שורדים את התאונה", אמר ל"גוד מורנינג בריטן". "זו עדיין הייתה תאונה נוראית, הם היו נפצעים קשה, אבל זה כנראה לא היה קטלני".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו